Σοκ προκαλεί βίντεο από την Πάτρα που δείχνει έναν 35χρονο Ρομά να είναι γονατισμένος και άτομα να βάζουν φωτιά μπροστά στα πόδια του. Το υλικό κατεγράφη στις 31 Δεκεμβρίου και όπως αποκαλύπτεται ο άνδρας πήγε να πει τα κάλαντα και οι ιδιοκτήτες αντιπροσωπίας αυτοκίνητων έβαλαν φωτιά.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, εξαναγκάστηκε να γονατίσει για να πει τα κάλαντα σε επιχείρηση της Πάτρας, με τους παρευρισκόμενους να βάζουν φωτιά μπροστά του.

 Στις σοκαριστικές φωτογραφίες φαίνεται η φωτιά να έχει επεκταθεί και στα ρούχα του, με τον 35χρονο να προσπαθεί να σβήσει τις φλόγες.

 Το απάνθρωπο υλικό δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την αστυνομία να εντοπίζει τον άνδρα ο οποίος όμως στην κατάθεσή του έδωσε εντελώς διαφορετική διάσταση για το τι πραγματικά συνέβη.

 Ο 35χρονος στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι κανείς δεν τον προσέβαλε και ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός. Η απόφασή του να μην κατάθεση μήνυση σε βάρος των ατόμων που έβαλαν φωτιά μπροστά του, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των Ρομά.

 Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια Πάτρας έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις.