Ένα μωρό μόλις 11 μηνών βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το θλιβερό συμβάν συγκλονίζουν.

Η 29χρονη μητέρα του, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε κλινικές, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι το σκότωσε. Ότι το άφησε στα παγωμένα νερά τη νύχτα της Παραμονής του 2023, με αποτέλεσμα το βρέφος να ξεψυχήσει. Η γυναίκα ομολόγησε και συνελήφθη, είχε προηγηθεί η καταγγελία που έκαναν οι γονείς της, όταν διαπίστωσαν πως η κόρη τους, έπεφτε σε αντιφάσεις.

Σε ξενοδοχείο

Η 29χρονη πήγε μετά το έγκλημα σε ξενοδοχείο και άλλαξε χρόνο. Κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε στο σπίτι που έμενε με τους δικούς της. Έφυγε από εκεί και επέστρεψε στο ξενοδοχείο. Γρήγορα βρέθηκε απέναντι σε αστυνομικούς, που άρχισαν να την ρωτούν για το βρέφος. Αρχικά έπεσε σε αντιφάσεις. Αργότερα όμως ομολόγησε. Πήγε μάλιστα τους αστυνομικούς στο σημείο, στο φράγμα του Αλιάκμονα, όπου το μωρό ήταν νεκρό. Δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στα νερά και ανέσυραν το 11 μηνών βρέφος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νεκρό, με τους γιατρούς να μην έχουν το παραμικρό περιθώριο να το επαναφέρουν.


Οι υποψίες

Το άτυχο μωρό είχε γεννηθεί τον Ιανουάριο του 2022. Ήταν παιδί εκτός γάμου, αλλά ο πατέρας το είχε αναγνωρίσει. Οι αστυνομικοί άρχισαν να υποψιάζονται αυτό που είχε συμβεί, όταν κάποια στιγμή η 29χρονη τους είπε ότι είχε πάει βόλτα με το παιδί στο ποτάμι. Επέμειναν να την ρωτούν τι έκανε εκεί και κάποια στιγμή η παιδοκτόνος «έσπασε» και αποκάλυψε όλη την αλήθεια. Η 29χρονη θα οδηγηθεί εντός της ημέρας σε εισαγγελέα, που θα αποφασίσει για την τύχη της.