Διαρκής είναι η ενημέρωση για το περιστατικό στο Χαλάνδρι το βράδυ της Πέμπτης, με το ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του MEGA να δίνει νέα διάσταση στο θέμα. Η αναφορά είναι χαρακτηριστική. 

Οι κηλίδες αίματος στο πεζοδρόμιο, αποτέλεσμα συμπλοκής ανηλίκων στο Χαλάνδρι την Πέμπτη, σοκάρουν.

Ο κύκλος βίας συνεχίζεται. Αυτήν τη φορά, δύο παρέες ανηλίκων έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους… Βγήκαν Καδρόνια, ρόπαλα ακόμα και μαχαίρια και όλα αυτά για τα μάτια μιας κοπέλας.

«Ήταν καμιά τριανταριά άτομα, οι μισοί καθόντουσαν εδώ απέναντι και σε μία φάση φωνάζαν, βρίζανε. Ήρθαν προς τα εδώ, στα λεωφορεία και πλακωνόντουσαν στο ξύλο, με ξύλα με καδρόνια, με πέτρες», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

O καβγάς για τα μάτια μιας κοπέλας ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι στη Λούτσα. Η διαμάχη συνεχίστηκε όλο αυτό το διάστημα μέσω social media και χτες δόθηκε το ραντεβού στην Αγία Παρασκευή για να λύσουν οι δύο παρέες τις διαφορές τους.

Η άγρια συμπλοκή σόκαρε περαστικούς, που δεν πίστευαν στα μάτια τους τη βαρβαρότητα που έβλεπαν από τους νεαρούς. Δύο μάλιστα τραυματίστηκαν από μαχαίρι.

Στο περιστατικό εμπλέκονται έντεκα άτομα, από αυτούς οι εννέα είναι ανήλικοι.

Οι 11 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Είχαν σπείρει τον τρόμο

Αδίστακτοι ανήλικοι ληστές προσεγγίζουν και επιτίθενται σε διερχόμενο πεζό, τον κυνηγάνε και προσπαθούν να του αρπάξουν χρήματα και κινητό.

Είναι μόνο μία από τις ληστείες που διέπραξε μία συμμορια ανηλικων που είχε σπείρει τον τρόμο στα νότια προάστια. Οι αδίστακτοι ληστές επιτίθεντο και λήστευαν κυρίως ανήλικους περαστικούς.

Τα μέλη της συμμορίας ήταν συνολικά πέντε, από τα οποία τα τέσσερα ήταν ανήλικοι και ένας ήταν ενήλικος, ο οποίος μάλιστα είχε και το ρόλο του οδηγού του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν και με το οποίο εντόπιζαν τα θύματά τους.

Η ΕΛΑΣ προχωρησε στην σύλληψη των 5 νεαρών, ενώ δικογραφια σχηματιστηκε και σε 6 γονείς των ανήλικων κατηγορούμενων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές της Αργυρούπολης, του Παλαιού Φαλήρου και της Δάφνης.