Λίγες ημέρες πριν καθίσει στο εδώλιο της κατηγορουμένης, η μητέρα από την Πάτρα, που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της, ετοιμάζει την υπερασπιστική της γραμμή. Ρόλο-κλειδί θα έχει η νέα έκθεση της τεχνικής συμβούλου που προσέλαβε η οικογένειά της.

Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου μέσα σε 20 σελίδες ανατρέπει το πόρισμα των Καρακούκη-Καλόγρηα για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Όπως αποκαλύπτει το pelop.gr, σύμφωνα με την έκθεση της κ. Δημακοπούλου, δεν υπάρχει ασφυκτικός ο μηχανισμός θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών.

Η κενοτοπιώδης εκφύλιση του δεύτερου παιδιού προήλθε από μεταβολικές διαταραχές, τη λευχαιμία ή φάρμακο χημειοθεραπείας. Το μικρότερο κοριτσάκι πέθανε από σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου και δεν έφερε εμφανείς κακώσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανάλυση της κ. Δημακοπούλου, το πανάκι δεν χωρούσε στο στόμα της Ίριδας.

Πάτρα: Αγωγή Καρακούκη κατά Κούγια

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαος Καρακούκης, το πόρισμα του οποίου σε συνεργασία με τον Νίκο Καλόγρηα δρομολόγησε την ποινική δίωξη της μάνας για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών, ετοιμάζει από την πλευρά του αγωγή εναντίον του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια κι εξήγησε στο Star τους λόγους.

«Επί σειρά ημερών ο Α. Κούγιας εκτοξεύει σε βάρος μου διά του Τύπου ασύστολα ψεύδη και άκρως συκοφαντικούς ισχυρισμούς και όλα αυτά με πλήρη γνώση της αναληθείας τους», είπε.

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Παπαδόπουλου – Κούγια για την υπόθεση της Πάτρας

Την ίδια ώρα, τέταρτη μήνυση κατά σειρά εναντίον του Αλέξη Κούγια υποβάλλει και ο πρώην συνήγορος της κατηγορουμένης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Από την άλλη, η οικογένεια της μάνας από την Πάτρα, με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει ανεκδιήγητους τους δικηγόρους Λύτρα και Παπαδόπουλο. Μάλιστα, για τον δεύτερο αναφέρει ότι «το χειρότερο απ' όσα διέπραξε εις βάρος μας ο αδίστακτος αυτός άνθρωπος είναι ότι επί μήνες, εκτός του ότι μας παραπλανούσε ότι ετοιμάζει μηνύσεις και αγωγές, μας εξαπατούσε καθημερινά διαβεβαιώνοντάς μας ότι έχει εξασφαλίσει ιατροδικαστές παθολογοανατόμους και καθηγητές πανεπιστημίων, οι οποίοι θα ανέτρεπαν τα όσα ισχυρίζοντο ο Λέων, ο Καρακούκης και ο Καλόγρηας και γι’ αυτό του καταθέσαμε στον προσωπικό του λογαριασμό 10.000 ευρώ».

Η οικογένεια της κατηγορουμένης κατηγορεί επίσης τον πρώην σύζυγο της μάνας από την Πάτρα ότι τους απέτρεπε με διάφορες προφάσεις να προσλάβουν τον Αλέξη Κούγια.