Προθεσμία για να απολογηθεί στις 9 Ιανουαρίου έλαβε ο 8ος κατά σειρά κατηγορούμενος για την υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. Σημειώνεται πως ο εν λόγω κατηγορούμενος δεν έχει συλληφθεί γιατί είχε παρέλθει ο χρόνος του Αυτοφώρου.

Όπως όλα δείχνουν, ο κατηγορούμενος προσπαθεί να απαλλαγεί από τις κατηγορίες επικαλούμενος την ξεχωριστή σχέση που έχει με τον δίδυμο αδερφό του. Συγκεκριμένα είπε στην ανακρίτρια πως απέναντί του είναι ιδιαίτερα προστατευτικός, κάτι που κάνει με οποιονδήποτε «μειονεκτεί» απέναντι στους άλλους.

«Με τον δίδυμο αδελφό μου, που πάσχει από αυτισμό, είμαστε πραγματικά αχώριστοι. Είμαι ο μοναδικός πραγματικός του φίλος και ένας από τους ελάχιστους που αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητές του. Εξαιτίας του ανέπτυξα ιδιαίτερες ευαισθησίες και κατάλαβα τι σημαίνει να "μειονεκτεί" κανείς έναντι των πολλών.

Από μικρό παιδί ανέπτυξα μια τάση προστασίας οποιουδήποτε αδύναμου. Δεν άντεχα ποτέ να βλέπω και αντιδρούσα σε επιθέσεις ή προκλήσεις πολλών κατά ενός, δυνατών κατά αδύνατων (bullying). Αμύνθηκα αρκετές φορές για λογαριασμό του αδελφού μου όταν έπεφτε θύμα κοροϊδίας», είπε χαρακτηριστικά στην ανακρίτρια ο 8ος κατηγορούμενος.