«Ως προς τις αρχές και τις αξίες στη ζωή μας τα βλέπουμε από την ίδια πλευρά. Είμαστε εύκολοι. Δεν προσπαθούμε να προσχεδιάσουμε τα πάντα», έλεγε η Εύα Καϊλή για τον σύζυγό της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Σύμφωνα με το νέο άρθρο της εφημερίδας «Le Soir», o σύντροφος της πρώην ευρωβουλευτή επιμένει να προσπαθεί να την αθωώσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Εύα γνώριζε προφανώς τα χρηματικά ποσά και την προέλευση, αφού μένουμε μαζί, αλλά δεν αποτελεί μέρος του δικτύου. Μου είχε ζητήσει πολλές φορές να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της».

Από την άλλη πλευρά η Εύα Καϊλή, εμφανώς αναστατωμένη όπως την περιγράφει ο αρθρογράφος, δηλώνει πλήρως απογοητευμένη, λέγοντας: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που εμπιστεύτηκε τυφλά τον Αντόνιο. Είμαι στο στάδιο που δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον ίδιο μου τον σύντροφο».

Πότε ξεκίνησε η συνεργασία

«To σύστημα Παντσέρι στην καρδιά της έρευνας», τιτλοφορείται το νέο άρθρο της «Le Soir» και δίνει πληροφορίες για το πώς ξεκίνησε το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, η πρώτη συμφωνία έγινε το 2018.

«Όλα ξεκίνησαν το 2018. Ο κ. Παντσέρι ήταν τότε πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (…). Ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σημερινός υπουργός Εργασίας) στη συνέχεια ανέπτυξε την ιδέα του lobbying. Ο κ. Παντσέρι συμφώνησε να δουλέψει για τους Καταριανούς».

Από εκεί και πέρα συνεχίστηκε και η επίσημη συνεργασία μέσω της ΜΚΟ, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο με αυτόν τον σκοπό.

«Η συμφωνία με το Μαρόκο ξεκίνησε μετά το 2019, υπό την προϋπόθεση ότι θα είχαμε εργαστεί για να αποφύγουμε ψηφίσματα κατά της χώρας και σε αντάλλαγμα θα λαμβάναμε 50.000 ευρώ».

H ανακριτική διαδικασία συνεχίζει με πολύ προσεκτικές διαδικασίες, μαρκάροντας στενά τους εμπλεκόμενους, και τις επόμενες ημέρες αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσοι τελικά εμπλέκονται και με ποιον τρόπο.

Δείτε βίντεο με ολόκληρο το ρεπορτάζ του Mega