Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ δίνει νέο περίγραμμα στην  υπόθεση των πυροβολισμών έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γλυκά Νερά.

Το διθέσιο ασημί όχημα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες, κατά την διάρκεια των πυροβολισμών, έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων, επιχειρούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί και να προχωρήσουν στην χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησαν.

Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το δρομολόγιό τους.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών, με την εν λόγω πράξη να χαρακτηρίζεται «μήνυμα εκφοβισμού».

Το περιστατικό της Δευτέρας φέρεται να συνδέεται με τη μαφιόζικη εκτέλεση του 38χρονου επιχειρηματία τον περασμένο Ιούνιο, την ώρα που έφτασε στο βενζινάδικο στον Γέρακα.

Σε βάρος του θύματος εκκρεμούσε μήνυση για απόπειρα εκβίασης, που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2019 από επιχειρηματία-ιδιοκτήτη αλυσίδας καταστημάτων εστίασης.

Ο καταγγέλλων υποστήριζε ότι ο δολοφονηθείς είχε απαιτήσει 150.000 ευρώ προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων να μη του βεβαιώσει πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για φοροδιαφυγή.

Σε βάρος του επιχειρηματία που κατέθεσε τη μήνυση είχαν προκύψει ενδείξεις εμπλοκής σε λαθρεμπορία καυσίμου στις αρχές του 2021.

Η υπόθεση αφορούσε σε εισαγωγές χημικών ουσιών από τη Βουλγαρία για τη νόθευση βενζίνης.

Το 2014 το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το τμήμα δίωξης εκβιαστών, ενώ επίθεση είχε σημειωθεί και σε άλλο βενζινάδικο της οικογένειας πριν την δολοφονία του 38χρονου.

Κυκλώματα λαθρεμπορίου και μαφία στο κάδρο των Αρχών για τη δολοφονία το Ιούνιο

Στο κάδρο των ερευνών της Ασφάλειας για την δολοφονία, είχαν μπει κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και η διασύνδεση τους με τον υπόκοσμο της νύχτας.

Ο 38χρονος φέρεται  να είχε αναπτύξει σχέσεις με ένα από τα γνωστότερα μέλη της Greek Mafia, τον 55χρονο γνωστό με το προσωνύμιο «Θείος Τζο», που είχε εκτελεστεί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα περίπου, στην Αυλή του σπιτιού του στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον περασμένο Απρίλιο.