Σοκ προκαλούν τα όσα αναφέρει λεπτομερώς για το τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες στη Ρουμανία μια γυναίκα που ήταν στο μοιραίο λεωφορείο, το οποίο συνεθλίβη στο Βουκουρέστι.

Μιλώντας στο Mega, η επιβάτιδα αναφέρει ότι ο οδηγός ήταν πολύ προσεκτικός σε όλη τη διαδρομή για τη Ρουμανία και περιγράφει τις δραματικές πρώτες στιγμές που έζησε όταν έγινε το δυστύχημα στο Βουκουρέστι, το οποίο κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο από τη Λάρισα.

«Όλη μας η διαδρομή ήταν πολύ καλή. Ο οδηγός ήταν πολύ προσεκτικός σε όλους τους κεντρικούς δρόμους με τα φανάρια και οδηγούσε αργά. Ξαφνικά, σε ένα δευτερόλεπτο όλα σκοτείνιασαν», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Θερσίτη.

Η ίδια βρέθηκε με σφηνωμένο το κεφάλι στο μπροστινό κάθισμα και πλακωμένη από την οροφή του λεωφορείου.

«Βρέθηκε σφηνωμένο το κεφάλι μου μπροστά στο κάθισμα, έχω χτυπήσει στο κεφάλι, στην πλάτη και στον αυχένα. Η μπάρα και η οροφή του λεωφορείου με πλάκωσαν. Άρχισα να φωνάζω, στα αριστερά είχε φύγει το τζάμι και προσπάθησα να βγάλω το χέρι μου απέξω, να το χτυπάω και να κάνω θόρυβο, ώστε να με ακούσουν», επισήμανε.

Όπως είπε, καθόταν μόλις δύο θέσεις πίσω από τον άτυχο Νίκο Χλώψιο, ο οποίος σκοτώθηκε.

Η κ. Θερσίτη επιβεβαίωσε τον ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού πρακτορείου, που έχει πει ότι μέχρι τη Θεσσαλονίκη υπήρχε άλλος οδηγός και ότι μετά ανέλαβε το ταξίδι μόνος του ο συγκεκριμένος οδηγός, που τους έφτασε στο Βουκουρέστι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγεί πολλές ώρες συνεχόμενα, κάτι που είναι απαγορευτικό, καθώς ειδικοί αναφέρουν πως η όραση «θολώνει» και τα αντανακλαστικά επιβραδύνονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σοκαριστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει το λεωφορείο να πέφτει πάνω στη μεταλλική μπάρα υψομέτρησης και να συνθλίβεται.


«Ζητάω συγγνώμη, δεν το προέβλεψα»

Ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες στη Ρουμανία για την εκδρομή που είχαν κλείσει μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου ζητά συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν και το τροχαίο δυστύχημα.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του στο Open, ακολούθησε την ένδειξη του GPS και γι' αυτό τελευταία στιγμή άλλαξε και λωρίδα, ώστε να ακολουθήσει τον δρόμο για το τούνελ.

Δεν προέβλεψε όμως πως θα γινόταν ό,τι έγινε, καθώς είχαν περάσει από πολλά τούνελ στο ταξίδι και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.