Τις δραματικές στιγμές που έζησε μετά το φονικό τροχαίο περιέγραψε μιλώντας στο OPEN ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου στο οποίο επέβαινα 47 Έλληνες. Ο οδηγός του λεωφορείου αναφέρθηκε επίσης και στην απόφαση του να κατευθυνθεί προς το τούνελ.

«Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ. Δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανείς ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα, ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι εγώ, θα μπορούσα να είναι κάποιος άλλος. Αν δεν ήταν τόσο βαριά η μεταλλική μπάρα, δεν θα παθαίναμε τίποτα, θα ήμασταν ζωντανοί και θα περπατούσαμε στο Βουκουρέστι. Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη, όποτε με φωνάξουν, μπορώ κάτι άλλο να κάνω», σημείωσε ο οδηγός μέσω του δικηγόρου του, μιλώντας στο OPEN.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN:

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή του δυστυχήματος

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης του λεωφορείου που μετέφερε Έλληνες τουρίστες στο Βουκουρέστι, έφερε στο φως το Romania TV.

Πρόκειται για το μοναδικό μέχρι στιγμής βίντεο που καταγράφει τη στιγμή του δυστυχήματος. Το λεωφορείο φαίνεται να προσπαθεί να περάσει την προστατευτική αψίδα πριν το τούνελ και περίπου στη μέση να «κολλάει».

Επέστρεψαν στα σπίτια τους 20 άτομα

Στο σπίτι τους επέστρεψαν 20 επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου μετά την ασύλληπτη τραγωδία που βίωσαν στο Βουκουρέστι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 53χρονος Λαρισαίος Νίκος Χλώψιος.

Στο λεωφορείο βρισκόντουσαν 45 συνολικά επιβάτες ενώ από τους 20 που ήδη επέστρεψαν, οι 7 είναι Λαρισαίοι. Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου στο onlarissa o κ. Γιάννης Μπατζιόλας, μέχρι αύριο θα επιστρέψουν ακόμη 11 άτομα.

Σημειώνεται ότι στη Ρουμανία παραμένουν 20 επιβάτες, κάποιοι εκ των οποίων για νοσηλεία και κάποιοι ως συνοδοί τους. Συνολικά στο λεωφορείο επέβαιναν 6 άτομα από τον Βόλο, 22 από την Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το onlarissa, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται δύο τραυματίες από το μοιραίο τροχαίο. Πρόκειται για μία 62χρονη γυναίκα που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Φλοριάνσκα και το Σάββατο το μεσημέρι αποσωληνώθηκε, καθώς κι ένας 58χρονος άντρας ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.