Το χτύπημα ξύπνησε μνήμες από την εκτέλεση ιδιοκτήτη βενζινάδικου το περασμένο καλοκαίρι στον Γέρακα, συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2022 όταν ο επιχειρηματίας Γιώργος Μήτσου εκτελέστηκε εν ψυχρώ από αγνώστους στο πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

Πέντε μήνες μετά, ένα ακόμη βενζινάδικο της οικογένειάς του βρίσκεται στο στόχαστρο αδίστακτων κακοποιών.

Εκφοβισμός το νέο χτύπημα

Αυτήν τη φορά οι άγνωστοι δράστες έβαλαν στο μάτι το πρατήριο βενζίνης στη λεωφόρο Λαυρίου, στα Γλυκά Νερά. Το βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το MEGA, έχει καταγράψει την στιγμή που ένα μικρό ασημί αυτοκίνητο περνά μπροστά από το βενζινάδικο.

O οδηγός μειώνει ταχύτητα και ο συνοδηγός βγάζει το του χέρι από το παράθυρο.  Πυροβολεί τουλάχιστον δύο φορές και εξαφανίζεται από το σημείο.

Την στιγμή των πυροβολισμών στο πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ένας εργαζόμενος της επιχείρησης που δεν τραυματίστηκε.

Τα κοινά σημεία των δύο επιθέσεων

Ο 38χρονος επιχειρηματίας είχε πέσει νεκρός όταν οι ασύλληπτοι μέχρι και σήμερα δράστες, τον πυροβόλησαν περισσότερες από 30 φορές μόλις είχε φτάσει στο βενζινάδικό του στη λεωφόρο Μαραθώνος τον περασμένο Ιούλιο.

Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα βαν και σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, το εγκατέλειψαν βάζοντάς του φωτιά.

Ο παρεμφερής τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι πιστολέρο και στις δύο επιθέσεις, αλλά κυρίως το γεγονός ότι πυροβόλησαν εναντίον ενός πρατηρίου που ανήκει στην οικογένεια του δολοφονημένου επιχειρηματία, δίνει στους αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες ή για στενούς συνεργάτες τους.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega