Δεν το χωρά ανθρώπου νους αλλά δυστυχώς πρόκειται για αληθινό περιστατικό που σημειώθηκε στο Ίλιον και αφορά τον βιασμό ανηλίκου από ανήλικους. Η είδηση από χθες έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό καθώς οι αποκαλύψεις για τον 15χρονο ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα συστηματικού βιασμού από οκτώ συνομηλίκους του, για τουλάχιστον έναν μήνα, κάνουν χιλιάδες κόσμου να ανατριχιάζει.

Σε βάρος έξι από τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα, Σάββατο, θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή. Οι ανήλικοι φερόμενοι ως δράστες κινηματογραφούσαν τις πράξεις τους και στη συνέχεια μοίραζαν το πορνογραφικό υλικό σε άλλα άτομα. Εντύπωση προκαλούν οι δικαιολογίες των συλληφθέντων.

Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Την ίδια στιγμή, ο 15χρονος μαθητής βρήκε την τόλμη και μίλησε στους γονείς του για τους βιασμούς που φέρεται να υπέστη από συνομηλίκους του και τη διαπόμπευση του με την αποστολή του βίντεο σε συμμαθητές του.
Ακολούθησε καταγγελία, ταυτοποίηση και η σύλληψη των μελών της άγουρης συμμορίας που κατηγορείται ότι διέπραξε τον βιασμό. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας σοκαρίστηκαν όταν άκουσαν τα πρώτα λόγια των παιδιών.

«Το κάναμε για πλάκα»

«Ό,τι κάναμε το είχαμε δει στο διαδίκτυο, έγινε για πλάκα, δεν ήταν και τίποτα σοβαρό» δήλωσαν οι νεαροί. Η κακοποίηση του παιδιού από τους συνομήλικους του φέρεται να γινόταν εδώ και ένα μήνα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.
Το σπίτι – κολαστήριο που έγινε η κτηνωδία απέχει 2 χιλιόμετρα από το σχολείο του 15χρονου μαθητή. Σε αυτό οι οκτώ τον κακοποίησαν σεξουαλικά και κατέγραφαν σε βίντεο τα βασανιστήρια. Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν μικροποσότητα χασίς, ζυγαριά ακριβείας, 7 κινητά τηλέφωνα και άλλα πειστήρια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προέβη σε σχετική δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιλώντας για την απάνθρωπη υπόθεση βιασμού.

«Η αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση του επαναλαμβανόμενου βιασμού ενός ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του μας συγκλονίζει όλους. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της… στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου» τόνισε.

Για ιδιαίτερη σκληρότητα μιλούν οι αστυνομικές αρχές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για ιδιαίτερη σκληρότητα. Η Ασφάλεια Αθηνών που χειρίστηκε την υπόθεση και έκανε την έρευνα χαρακτηρίζει «συμμορία» την ομάδα δραστών, καθώς είχαν συναποφασίσει να τελέσουν αυτές τις φρικώδεις πράξεις.

Μετά τους βιασμούς οι δράστες εξαπέλυσαν ύβρεις σε βάρος του 15χρονου συμμαθητή τους, ενώ στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο από τους βιασμούς που έγιναν τον τελευταίο μήνα καταγράφηκαν από κινητά τηλέφωνα.

Έπειτα από όλα αυτά, ο 15χρονος είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν έβγαινε σχεδόν καθόλου από το δωμάτιό του. Κατάλαβαν οι γονείς του ότι κάτι συμβαίνει, μέχρι που οι γονείς ενός άλλου παιδιού ήρθαν και τους είπαν ακριβώς τι έχει συμβεί.

Στο κινητό του γιους τους έφτασε βίντεο με τα όσα φρικιαστικά έκαναν οι ανήλικοι στον 15χρονο. Οι γονείς απευθύνθηκαν στην αστυνομία, έγινε έφοδος στα σπίτια τους και κατασχέθηκαν ανάμεσα σε άλλα και τα κινητά τους.