Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του πούλμαν θα αναχωρήσουν σήμερα από το Βουκουρέστι για την Αθήνα, δήλωσε η πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, Σοφία Γραμματά, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά.

Σύμφωνα με την κ. Γραμματά αυτή τη στιγμή 14 άνθρωποι είναι σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε ξενοδοχεία.

Όσοι είναι καλά στην υγεία τους θα αναχωρήσουν σύντομα αεροπορικώς, είπε και πρόσθεσε ότι η πτήση από Βουκουρέστι προς Αθήνα θα ξεκινήσει γύρω στις 10 το πρωί.

Για τους τραυματίες ανέφερε ότι πλην τριών περιπτώσεων, για τους υπόλοιπους οι γιατροί εκτίμησαν ότι δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.
Όπως είπε η κ. Γραμματά, κάποιοι θα πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα, για κάποιους άλλους θα χρειαστεί νοσηλεία 2-3 ημερών.

Επίσης, δεν μπορούν να μετακινηθούν ακόμη όσοι έχουν δικούς τους ανθρώπους νοσηλευόμενους. Η Ελληνίδα πρέσβης είπε ακόμη ότι η σύζυγος του θύματος δεν είναι στα βαριά περιστατικά. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν ηλικιωμένοι στο πούλμαν, υπήρχαν κάποιοι νεαροί και οι υπόλοιποι ήταν μεταξύ 40 και 60 ετών.

51χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός

Ένας πολύ έμπειρος οδηγός, 51 ετών, είναι ο άντρας που οδηγούσε το τουριστικό λεωφορείο που ξεκίνησε από την Ελλάδα με προορισμό το Βουκουρέστι της Ρουμανίας και προκάλεσε το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι της Παρασκευής, αναφέρει στο protothema.gr, στενή συνεργάτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου που μίσθωσε το πούλμαν στην εταιρεία που οργάνωσε τη μοιραία εκδρομή.

Όπως είπε το βράδυ της Παρασκευής, «μεταβαίνουμε στο Βουκουρέστι με ένα λεωφορείο για να κατεβάσουμε τον κόσμο που επιθυμεί να αποχωρήσει, ενώ μαζί μας είναι και ο αδελφός μίας τραυματία, η οποία δεν είναι σοβαρά καθώς έχει επικοινωνία μαζί της», είπε στο protothema.gr, η στενή συνεργάτης του τουριστικού πρακτορείου.

Το πούλμαν με τους 47 Έλληνες ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και το πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι. Μόλις έφτασαν στο κέντρο, ο οδηγός δεν είδε τη σήμανση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην πινακίδα. Ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου είναι ένας νεκρός και 24 τραυματίες. Ο άνδρας που κατέληξε είναι 50 ετών με καταγωγή από τη Λάρισα και το όνομά του είναι Νικόλαος Χλόπτσιος.