Πολύ σοβαρή είναι η μαρτυρία που προκύπτει από φίλο του 19χρονου που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού» για ασέλγεια.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο νέος αυτός μάρτυρας ισχυρίζεται πως όχι μόνο έχει δει με τα μάτια του τα όσα έχει περιγράψει ο 19χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού», αλλά και ότι δέχτηκε στενό μαρκάρισμα από τον πατέρα Αντώνιο, προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Ο ιερωμένος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο μάρτυρας, τον καλούσε συνεχώς να πάνε μαζί σε τράπεζα για να… ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό! Σαφώς, από μία τέτοια μαρτυρία προκύπτει το αδίκημα της δωροδοκίας και σε κάθε περίπτωση αποτελεί αντικείμενο έρευνας και εξέτασης από τις αρμόδιες Αρχές.

Καταγγελία

Ο νέος αυτός μάρτυρας, του οποίου τα στοιχεία της ταυτότητας διατηρήθηκαν μυστικά για ευνόητους λόγους, φιλοξενήθηκε από την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίστηκε πως μιλά για πρώτη φορά δημοσίως, επιβεβαίωσε όμως πως έχει μιλήσει ήδη στις Αρχές, αφού έχει καταθέσει σχετική καταγγελία. Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνει κανείς πως ήταν ένας από τους λίγους που παρακίνησαν τον 19χρονο να καταγγείλει τα όσα βίωσε από τα χέρια του πατρός Αντωνίου.

Στη Χίο

Ο νεαρός ξεκίνησε την εξιστόρηση της μαρτυρίας του, τοποθετώντας τις πρώτες κακές εμπειρίες του στη δομή της «Κιβωτού» στη Χίο: «Δύο - δυόμισι χρόνια που ήμουν στη Χίο, δεν με άφησαν να πάω στο Λύκειο. Με κλείδωναν στα δωμάτια. Τα παιδιά που ήταν 16-17 χρόνων τους ονόμαζαν “αυτόνομους” και μένανε σε αυτά τα σπιτάκια: δηλαδή εγώ μόνος μου, ο άλλος μόνος του, ερχόταν ο υπεύθυνος, μας κλείδωνε και μας ανοίγει και πάλι το πρωί για να πάμε για εργασία. Εμένα συγκεκριμένα μία φορά με είχαν χτυπήσει στην κατασκήνωση της Ραφήνας, γιατί φορούσα ακουστικά και δεν άκουγα προφανώς, μου πέταξε μία μπάλα στο κεφάλι, χαστούκια, σκίστηκε το γόνατό μου», είπε σχετικά με τα όσα ο ίδιος βίωσε.

Λεπτομέρειες

Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το πρώτος σκέλος της μαρτυρίας του αναφερόμενος στη δικαστική διαμάχη που έχει πλέον με τη ΜΚΟ: «Έχω κινηθεί νομικά εναντίον της “Κιβωτού του Κόσμου”, είμαι και αυτόπτης μάρτυρας της ασέλγειας…».

Στην πορεία, περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια τα όσα είδε να βιώνει ο 19χρονος: «Με το που μπήκα μέσα στο δωμάτιο, είδα γυρισμένο αυτό το στέλεχος που λέμε, με πλάτη, με κατεβασμένο το παντελόνι... Είδα κανονικά δηλαδή το μόριό του. Έπαθα σοκ. Ήταν απερίγραπτο αυτό το συναίσθημα, απερίγραπτο, δηλαδή όση αγάπη είχα, σεβασμό και όλα τα συναισθήματα για αυτό τον άνθρωπο, κατευθείαν διαγράφηκαν».

«Να ανοίξουμε λογαριασμό»

Κάπου εκεί, σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο μάρτυρας, ξεκίνησε η πολιορκία δωροδοκίας: «Τη δεύτερη μέρα, απλά επειδή κατάλαβε ο πάτερ ότι εγώ ήμουν αυτός που άνοιξε την πόρτα, με πλησίασε λέγοντάς μου “πάμε να ανοίξουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό”… Είχε φάει κόλλημα, δηλαδή όλη μέρα μου το έλεγε. Πήγε να με δωροδοκήσει. Βάλε, λέει, λεφτά, έτσι, να έχεις… να πας καλά στη ζωή σου... Την τρίτη, την τέταρτη ημέρα εξαφανίστηκα, δηλαδή πήρα τα πράγματά μου, λέω “ευχαριστώ πάρα πολύ” και σηκώθηκα και έφυγα».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.