Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 10:55 στο κέντρο της Αθήνας, σε κατάστημα της Rolex, στην οδό Κολοκοτρώνη 1, στην πλατεία Καρύτση, όταν τουλάχιστον τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε μηχανές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας πιστόλι, μπούκαραν σε ένα από τα πιο κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας.

Οι τέσσερις δράστες χτύπησαν τον φύλακα και, αφού έσπασαν τη βιτρίνα με σφυρί, κατάφεραν να αρπάξουν περίπου 20 ρολόγια Rolex, τεράστιας αξίας.

Έπειτα, οι ληστές επιβιβάστηκαν σε δύο μηχανές και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Οι δράστες άφησαν πίσω τους το σφυρί με το οποίο έσπασαν τη βιτρίνα της Rolex και ενδεχομένως να εντοπιστούν σε αυτό κρίσιμα στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους. Παράλληλα, συλλέγεται υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και μαρτυρίες που ίσως οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών.



«Ακουγόταν θόρυβος από το κατάστημα που δεν μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε»

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες του iefimerida.gr, οι τέσσερις ληστές μπορεί να έφτασαν αθόρυβα στο κατάστημα, ωστόσο λίγα λεπτά επικράτησε ιδιαίτερη ένταση, κάτι που παραξένεψε τους υπαλλήλους παρακείμενων καταστημάτων.

«Δεν αντιληφθήκαμε ότι γινόταν ληστεία. Απλώς αναρωτιόμασταν γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη κινητοποίηση, τόσο μεγάλη ένταση. Ακουγόταν θόρυβος από το κατάστημα που δεν μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε. Αρχικά υποθέσαμε ότι θα πραγματοποιούνται κάποιες εργασίες, ωστόσο ο θόρυβος αργότερα άρχισε να γίνεται εντονότερος. Σαν να προσπαθούσαν να ανοίξουν ή να μετακινήσουν κάτι. Επικρατούσε μια σύγχυση και δεν ξέραμε γιατί. Λίγα λεπτά μετά αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για ληστεία, σε μια ώρα που υπήρχε κίνηση στους γύρω δρόμους, καθώς το κατάστημα βρίσκεται σε ιδιαίτερα κεντρικό σημείο», λέει στο iefimerida.gr υπάλληλος καταστήματος από παρακείμενη επιχείρηση που βρισκόταν στην εργασία του την ώρα της ληστείας».