Πολλοί Αθηναίοι αποτόλμησαν την επιστροφή στις παραλίες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στην πρωτεύουσα, με μόλις οκτώ μέρες για τα Χριστούγεννα

Αυτό αναφέρεται και κυρίως αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του MEGA. 

Ο καιρός μοιάζει να μην καταλαβαίνει ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι θερμοκρασίες θυμίζουν Ιούνιο.

Αρκετοί Αθηναίοι εκμεταλλεύτηκαν τον ηλιόλουστο καιρό και κατέβηκαν στις παραλίες της Αττικής. Οι πιο τολμηροί βούτηξαν στα νερά και απόλαυσαν το μπάνιο τους. Άλλοι έκανα ηλιοθεραπεία σαν να είναι καλοκαίρι.

Τουρίστες από κάθε γωνιά της γης φαίνεται πως επισκέπτονται την Αθήνα και κάνουν το μπάνιο τους ακόμα και τον Δεκέμβριο.

Οι θερμοκρασίες του Σαββάτου σε πολλές περιοχές της Κρήτης, επίσης, πραγματικά έφεραν το καλοκαίρι, με πολλούς Κρητικούς να κάνουν και εκείνοι βουτιά στις παραλίες.

Στην Κνωσό του Ηρακλείου, η θερμοκρασία έφτασε τους 26,2 βαθμούς, στα ανατολικά του τουςτους 25,9 βαθμούς, στην Κυπαρισσία τους 25,5 και στον Αλικιανό Χανίων τους 25,4.

Θεαματική πτώση από... Δευτέρα


Πάντως, από τις επόμενες ώρες οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για βουτιά του υδράργυρου ακόμα και 10 βαθμους.

Την Κυριακή αναμένεται μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα, καθώς το κρύο θα είναι χειμωνιάτικο σε όλη τη χώρα, και περιμένουμε μια πτώση που θα φτάσει τους 8 και 10 βαθμούς Κελσίου.