Η επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού την Παρασκευή, για την επιστροφή-προσφορά τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα, που βρίσκονται καλά φυλαγμένα σε Μουσεία του κρατιδίου, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, έγινε δεκτή με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

«Με αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και συγκινήσεως υποδεχθήκαμε σήμερα (σημ. την Παρασκευή) την επισημοποίηση της βουλήσεως του φίλου Πάπα Φραγκίσκου και πολυσέβαστου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να παραδώσει στην μετριότητά μου τρία θραύσματα, προερχόμενα από τον Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται τα Μουσεία του Βατικανού», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.



Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος τόνισε: «Το προσεχές διάστημα θα διευκρινισθούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες αρχές, οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση αυτής της γενναιόδωρης πράξεως και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Πάπα Φραγκίσκο για την μαρτυρία που δίδει στον κόσμο, αλλά και σε εμάς στην Ελλάδα, δι' αυτής της πρωτοβουλίας του».