Μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που υπέκυψε στα τραύματά του, αφού πυροβολήθηκε από αστυνομικό σε καταδίωξη στις 5 Δεκεμβρίου και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης οι γονείς του, οι συγγενείς του, αλλά και όλη η κοινότητα των Ρομά ζητούν δικαιουσύνη.

«Όλοι οι τσιγγάνοι περιμένουν αυτός ο άνθρωπος να φυλακιστεί» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο ξάδελφος του Κώστα Φραγκούλη, μιλώντας στο OPEN.

«Χάλια είναι, κλαίνε όλοι εδώ. Τι να κάνουμε. Κλαίνε και χτυπιούνται κάτω σαν τα σκυλιά ο κόσμος» ανέφερε, ακόμη, ο ξάδελφος του 16χρονου.

«Εμείς θα κινηθούμε βάσει νόμου, εμείς θέλουμε αυτόν τον άνθρωπο να τον βάλει μέσα, χάσαμε το καλύτερο παλικάρι 16 χρονών» πρόσθεσε.

Απαντώντας στο αν θα ικανοποιηθεί η οικογένεια με την προφυλάκιση του αστυνομικού, ο ξάδελφος του 16χρονου σημείωσε: «Όχι μόνο εμείς, όλοι οι τσιγγάνοι περιμένουν αυτός ο άνθρωπος να φυλακιστεί. Εδώ ο άλλος το γατί χτύπησε και δικάζεται, εδώ άνθρωπο σκότωσε δεν είναι παίξε-γέλασε αυτό το πράγμα».

Όσον αφορά τον φόβο επεισοδίων μετά τον θάνατο του 16χρονου, καθώς υπάρχει μεγάλη ένταση, είπε: «Αυτή την ένταση σαν πρόεδρος, εγώ την ηρέμησα και την έβαλα σε μια θέση κανονικά γιατί είπαμε να πάμε βάσει νόμου αυτά που πρέπει να κάνει ο νόμος και τελείωσε από εμάς, θέλουμε δικαιοσύνη».

Σημείωσε τέλος ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η υπόλοιπη κοινότητα Ρομά δεν θα προχωρήσει σε επεισόδια για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.

Υπενθυμίζεται ότι αφού ανακοινώθηκε ότι ο Κώστας Φραγκούλης -ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη – υπέκυψε στα τραύματα του ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πόλης, ακολούθησαν το απόγευμα της Τρίτης (13.12.2022) κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας και σφοδρά επεισόδια με προσαγωγές και συλλήψεις. Σημειώνεται ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη και σημειώνονται επεισόδια σε αρκετές περιοχές της χώρας από την 5η Δεκεμβρίου, την ημέρα τραυματισμού του 16χρονου Ρομά.

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Φραγκούλη την Πέμπτη (15.12.2022). Η κηδεία του 16χρονου Ρομά θα γίνει στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στα κοιμητήρια Ευόσμου. Σήμερα, Τετάρτη (14.12.2022), η σορός θα παραδοθεί στους συγγενείς, ώστε να τον αποχαιρετήσουν στο σπίτι του.