Λόγω της ανακοίνωσης του θανάτου του 16χρονου Ρομά αποφασίστηκε ακόμη και «κόψιμο» των ρεπό καθώς και ανάκληση αδειών από υπηρεσίες όπως ΥΑΤ, ΥΜΕΤ και ΟΠΚΕ, λόγω της ανακοίνωσης του θανάτου του 16χρονου Ρομά που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο «κρας τεστ» είναι η συγκέντρωση - πορεία που έχει εξαγγελθεί από φορείς και συλλογικότητες για τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης (13/12) στα Προπύλαια.

Ήδη από το μεσημέρι έχουν μετακινηθεί αστυνομικές δυνάμεις και «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ. προς τη Δυτική Αττική, ενώ σε αυξημένη επιφυλακή για τυχόν καταδρομικές επιθέσεις είναι και τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, ιδίως όσα βρίσκονται κοντά σε καταυλισμούς Ρομά. Από τις 18:00 έκλεισε ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο με εντολή της ΓΑΔΑ, με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Ωστόσο, καθώς προχωράει η ώρα και νυχτώνει, υπάρχει αγωνία για το πώς θα λειτουργήσουν οι καταυλισμοί τόσο στη Δυτική Αττική, όσο επίσης στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίτερα στη Χαλκίδα συγκεντρώθηκε ομάδα περίπου 80 Ρομά και δεν άφηνε τα Ι.Χ. αυτοκίνητα να περνούν από τον κεντρικό δρόμο, παρά μόνο λεωφορεία και φορτηγά, ενώ έξω από τον καταυλισμό στο Πυρί της Θήβας έκαψαν λάστιχα.