Ενωμένη σαν μία γροθιά είναι η οικογένεια της Εύας Καϊλή στην πιο δύσκολη ίσως στιγμή της ζωής της.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ρεπορτάζ του Live News, κρατούν στάση αναμονή,ς αλλά ταυτόχρονα στηρίζουν απόλυτα τον άνθρωπό τους, που αυτήν τη στιγμή πρωταγωνιστεί στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σκάνδαλο των ημερών.

«Εγώ προσπαθούσα πάντα να κάνω αυτό που δεν περιμένουν και το πάλεψα πολύ και επειδή είχα μια οικογένεια που με στήριζε», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Εύα Καϊλή.

Ο λόγος για την οικογένεια της Εύας Καϊλή. Τον πατέρα, τη μητέρα και την αδελφή της, που βρίσκονται στο πλευρό της από τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα.

 Το προφίλ του πατέρα

Ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, είναι ένα από τα πιο πολύπειρα στελέχη της νομαρχίας στη Θεσσαλονίκη. Έχει διατελέσει προϊστάμενος σε διευθύνσεις της Περιφέρειας και το όνομά του έχει ταυτιστεί με την εποχή Ψωμιάδη στο τιμόνι.

«Ήταν ένας από τους 30 διευθυντές της νομαρχίας. Με πείρα και γνώσεις για το αντικείμενό του. Άξιος δημόσιος λειτουργός όταν ήμουν νομάρχης», δηλώνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Λύκειο και βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στο ΑΠΘ.

Ενταγμένος για χρόνια στο ΠΑΣΟΚ ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την κόρη του στους κόλπους του κόμματος. Εκτός, όμως, από το μικρόβιο της πολιτικής, ο Αλέξανδρος Καϊλής τής μετέδωσε και την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ.

Πυρ και μανία είχε γίνει το ’14 η 44χρονη πολιτικός, όταν δημοσιεύματα ήθελαν τον πατέρα της να διορίζεται ως πρόεδρος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο πατέρας της πρωτοστάτησε τον καιρό που η Εύα έκανε τα πρώτα βήματα στον πολιτικό στίβο. Έσφυζε από περηφάνια βλέποντάς την να γίνεται μέχρι και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά ήταν κι εκείνος που πήρε από τα χέρια της την «καυτή» βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Λίγες ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερος.

 Το προφίλ της μητέρας

Κρατά στην αγκαλιά της τη μικρότερη αδελφή της Εύας και άλλοτε ποζάρει ανάμεσα στις δύο κόρες της, που μεγάλωσαν. Ο λόγος για τη μητέρα της Καϊλή, Μαρία Ιγνατιάδου. Το πιο ανήσυχο πνεύμα της οικογένειας, ως ποιήτρια και συγγραφέας.

Οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι λιγοστές και πάντα στο πλευρό των κοριτσιών της, που εδώ τις βλέπουμε σε παλαιότερη έξοδο στην «Ακτή Πειραιώς».

 Η αδερφή ψυχή της

Είναι η αδυναμία της, το στήριγμά της, ο άνθρωπος εμπιστοσύνης για την Εύα Καϊλή, για την οποία πάντα εξασφάλιζε μια θέση σε κάθε δουλειά που αναλάμβανε.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, η Μανταλένα Καϊλή δηλώνει σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά και ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ Made. Τα τελευταία χρόνια βοηθούσε και συνεργαζόταν με την αδερφή της, έχοντας συστηματική παρουσία στο γραφείο της. Πολλά καλοκαίρια έκαναν διακοπές μαζί, ενώ πέρασαν μαζί και την καραντίνα του κορονοϊού.

Η συγκατοίκηση, όπως έχει πει η ίδια, ήταν εκείνη που της ξύπνησε το μητρικό ένστικτο για να αποκτήσει και η 44χρονη λίγους μήνες μετά το πρώτο παιδάκι της.

 Ήταν στο πλάι της κι όταν ντύθηκε νύφη στο Κεφαλάρι κι εκείνη αντιστοίχως όταν η 44χρονη πολιτικός έδινε τους προεκλογικούς αγώνες, αναρτώντας δηλώσεις και φωτογραφίες από ομιλίες της.