Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 16χρονου, που είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από πυροβολισμό αστυνομικού, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταδίωξη.

Στον καταυλισμό Ρομά που διέμενε στη Θεσσαλονίκη, επικρατεί αναβρασμός, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Το θαύμα που ευελπιστούσαν δεν έγινε και ο 16χρονος Ρομά που χαροπάλευε επί 8 ημέρες «άφησε την τελευταία του πνοή».

Στον καταυλισμό που έμενε, οι γονείς και οι στενοί συγγενείς του ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν. Θρηνούν, με τους αστυνομικούς στην πόλη να βρίσκονται σε επιφυλακή για τον φόβο τυχόν επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο, ο παππούς του παιδιού με δάκρυα στα μάτια μιλούσε για την κατάσταση της υγείας του εγγονού του. Παράλληλα, η σύζυγος του 16χρονου προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Έλεγε πως ευελπιστούσε σύντομα ο άνδρας της να γυρίσει στο σπίτι και ο αστυνομικός που πάτησε τη σκανδάλη να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο παππούς του 16χρονου μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε δυο μέρες πριν «φύγει» ο εγγονός του, πως «ο αστυνομικός θα την πληρώσει»: «Εάν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να δικαστεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν έχουμε κακία με τους άλλους αστυνομικούς. Ένας έκανε τη ζημιά και αυτός θα την πληρώσει. Ο άνθρωπος που αφαιρεί μία ζωή ενός 16χρονου παιδιού, να αφεθεί ελεύθερος;».