Συναγερμός σήμανε στις Αρχές, καθώς «ματωμένος φάκελος» εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα.

Πρόκειται για φάκελο αντίστοιχο με αυτούς που έχουν εντοπιστεί σε πρεσβείες της Ουκρανίας ανά την Ευρώπη.

Το αντικείμενο έχει ήδη παραλάβει το ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών), ενώ την υπόθεση χειρίζεται η κρατική ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπεύθυνος ασφαλείας της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα βρήκε έξω από την πόρτα του κτιρίου στη Φιλοθέη έναν φάκελο με αίματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φάκελος περιέχει αίμα και μάτι ζώου.

Οι ουκρανικές πρεσβείες που έχουν γίνει «στόχος»

Aξίζει να σημειωθεί, ότι δεκάδες πρεσβείες της Ουκρανίας σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει στόχος το τελευταίο διάστημα. Ύποπτα δέματα έφθασαν πρόσφατα στις πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ιταλία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Ρουμανία και στη Δανία, καθώς και στο προξενείο του Γκντανσκ, στην Πολωνία. 

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο, δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι η «σημασία αυτού του μηνύματος μελετάται» και πρόσθεσε ότι ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα είχε δώσει εντολή όλες οι εμπλεκόμενες πρεσβείες και προξενεία να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Από ευρωπαϊκή χώρα ο αποστολέας

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρεσβεία στο Καζακστάν είχε λάβει απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε.

Η πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε επιστολή που περιείχε επικριτικό άρθρο για την Ουκρανία, ανέφερε ο ίδιος. Η επιστολή, όπως και οι περισσότερες από τις άλλες, προερχόταν από μία ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.