Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
astynomia_
Ελλάδα

Συνελήφθησαν στην Καβάλα 2 άτομα που αγκάλιαζαν ηλικιωμένους και τους ξάφριζαν - Είχαν διαπράξει 16 κλοπές

Οι κλοπές έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Αύγουστο έως τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2022

Στα χέρια του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας βρίσκονται πλέον δυο άτομα, που διέπραξαν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με την πιο παράξενη μέθοδο.

Ειδικότερα, οι δύο ληστές αγκάλιαζαν τα θύματά τους και τα έκλεβαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας και η γυναίκα που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, κατηγορούνται για 16 κλοπές και 2 απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων.

Οι δράστες των κλοπών που συνελήφθησαν στην Καβάλα, επέλεγαν να είναι τα θύματα τους ηλικιωμένοι.

Κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους και με μία σφιχτή αγκαλιά, ξάφριζαν τα κοσμήματα που φορούσαν. Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, εξιχνιάστηκαν οι 16 και 2 απόπειρες κλοπών, που είχαν διαπράξει σε βάρος ηλικιωμένων ο εν λόγω άνδρας και η γυναίκα.

Οι κλοπές έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Αύγουστο έως τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2022, σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας.


Η γυναίκα προσέγγιζε τα θύματα και τα έκλεβε

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μετέβαιναν με Ι.Χ.. αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου η δράστιδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενη φιλικά σε αυτήν πρόσωπα και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαιρούσε από την κατοχή τους χρυσές αλυσίδες λαιμού και σταυρούς.


Τους έπιασαν επ’ αυτοφόρω

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που οργανώθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, οι δράστες εντοπίσθηκαν χθες το πρωί, να έχουν μεταβεί με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Καβάλα.

Εκεί η δράστιδα προσέγγισε έναν ηλικιωμένο και με τον παραπάνω τρόπο αφαίρεσε από το λαιμό του μία χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό. Στη συνέχεια η δράστιδα επιβιβάστηκε στο όχημα όπου ανέμενε ο συνεργός της, ενώ τελικά ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε η αφαιρεθείσα αλυσίδα και ο σταυρός, ο οποίος κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του.


Η λεία τους ξεπερνάει τα 14.000 ευρώ

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες με την παραπάνω μεθοδολογία, διέπραξαν από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2022, ακόμη δεκαπέντε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, αφαιρώντας από την κατοχή τους χρυσές αλυσίδες και σταυρούς, αξίας πάνω από 14.000 ευρώ, ενώ σε δύο περιπτώσεις δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν δύο ακόμη αλυσίδες λαιμού, οι οποίες κατασχέθηκαν, καθώς επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες. Σημειώνεται ότι σε βάρος της συλληφθείσας διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.