Ο πρόεδρος των Ρομά της κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για την υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη.

Ο Παναγιώτης Σαμπάνης, πρόεδρος των Ρομά της κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου: «Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν πολλά κενά. Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ενημερώνει ότι είναι παιδί και ότι είναι ένα άτομο».

Ο κ. Σαμπάνης μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ανέφερε ότι το κέντρο επιχειρήσεων ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς μισή ώρα μετά και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει απόπειρα εμβολισμού του οχήματος των αστυνομικών και ενημέρωσε ότι η οικογένεια θα προσλάβει εμπειρογνώμονα. Μάλιστα ο πρόεδρος των Ρομά κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι ο 16χρονος έκανε προσπάθεια να αποφύγει τους αστυνομικούς.

«Γνωρίζω πολύ καλά τον 16χρονο, δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα μέχρι το περιστατικό. Πηγαίνει και στο σχολείο, στο Γυμνάσιο», είπε ο Παναγιώτης Σαμπάνης. Αναφορικά με τις δηλώσεις του πατέρα του 16χρονου για αντίποινα στην οικογένεια του αστυνομικού που εμπλέκεται στη υπόθεση σημείωσε ότι το ξέσπασμα του πατέρα είχε να κάνει με το γεγονός ότι το παιδί του χαροπαλεύει. Καταλήγοντας ο κ. Σαμπάνης έκανε έκκληση σε όλους τους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια.