Ο Γιάννης Μπέζος σε συνέντευξη που έδωσε, μίλησε για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις καταγγελίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών που έχουν γίνει γνωστές.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αρχικά, τόνισε πως ό,τι και αν ακούσει πλέον, δεν του φαίνεται περίεργο.

«Δεν με εντυπωσιάζει τίποτα πλέον. Δεν θέλω να κρίνω, γιατί όλα αυτά θα κριθούν δικαστικά, φοβάμαι όμως ότι όταν τα ιδρύματα γιγαντώνονται, τότε αρχίζουν λίγο και παρακμάζουν. Χάνουν δηλαδή, τον πυρήνα τους, χάνουν την ουσία και το γιατί γίνεται όλο αυτό», σημείωσε.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, ο ίδιος είχε παρακολουθήσει το έργο της «Κιβωτού», όμως δεν είχε φανταστεί ότι πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο οργανισμό.

«Προσωπικά, γνώριζα την Κιβωτό και την αποστολή της, αλλά δεν ήξερα ότι είχε τόσα παραρτήματα και είναι τόσο ανοιγμένη, φανταζόμουν πιο μικρά πράγματα. Προφανώς, έγινε ένας οργανισμός και νομίζω ότι έχει μεγάλη ευθύνη η πολιτεία. Πρέπει να τα ελέγχει όλα αυτά», τόνισε ο Γιάννης Μπέζος.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως όταν δεν υπάρχει έλεγχος από την πολιτεία, τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή.

«Είμαστε ανεξέλεγκτοι, ως ένα σημείο ισχύει αυτό. Για αυτό αναφέρω την ευθύνη της πολιτείας. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να γίνω ανάλγητος σε μια περίπτωση και μπορώ να φτάσω στα άκρα, εφόσον κανείς δεν θα με ελέγξει. Άρα είναι και πάλι θέμα της πολιτείας, δεν λέω του κράτους, αλλά γενικότερα. Αυτό συμβαίνει παντού», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δήλωσε πως εύχεται τίποτα από αυτά να μην ισχύει, καθώς θεωρεί ότι αν καταρρεύσει ο θεσμός αυτός, τότε θα καταρρεύσουν τα πάντα.

«Είναι πολύ σκληρό να χάνεις την εμπιστοσύνη σου και να μην υπάρχει τίποτα πια. Όταν ένας οργανισμός, ο οποίος επί τόσα χρόνια ήταν εκεί και δημιουργούσε ελπίδες, τώρα καταρρέει και τον βλέπεις να καταρρέει παταγωδώς, άσχετα από την δικαστική κατάλήξη, αυτό δημιουργεί τριβές και είναι ένα πρόβλημα μεγάλο. Καταρρέει κοινωνικά. Εγώ εύχομαι όλα αυτά να αποδειχθούν ότι δεν είναι αληθινά. Δεν αμφισβητώ καθόλου τις καταθέσεις των ανθρώπων, αλλά δεν θέλω να καταρρεύσει και αυτό. Παραείναι», κατέληξε.