Συνεχίζονται οι εντάσεις και τα επεισόδια σε διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης.

Νύχτα έντασης ήταν και η χθεσινή στη Δυτική Αττική. Για τρίτη ημέρα βγήκαν στους δρόμους, στήνοντας οδοφράγματα και πραγματοποιώντας επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, νεαροί από τους καταυλισμούς του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και του Ασπροπύργου.

Στον Ασπρόπυργο μία ομάδα Ρομά άνοιξε πυρ κατά της ομάδας ΟΠΚΕ, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό στο πρόσωπο. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 στη Λεωφόρο Διυλιστηρίων και τα πυρά προήλθαν από κυνηγετικό όπλο.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, ένταση επικράτησε και στο Σχιστό Κορυδαλλού, όπου Ρομά έκαψαν κάδους σκουπιδιών και λάστιχα κλείνοντας για αρκετή ώρα τους δρόμους. Στην οδό Δερβενακίων, μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς οι νεαροί είχαν βάλει φωτιές και είχαν στήσει οδοφράγματα.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στον καταυλισμό των Μεγάρων, όπου ομάδες Ρομά πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα η Τροχαία να προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (βόρειος παράδρομος NEOAK) από το 39 χλμ. έως το 42 χλμ. και στα δύο ρεύματα στην περιοχή των Μεγάρων, ενώ στην κυκλοφορία δόθηκε και η Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου έως τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στους καταυλισμούς του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και των Νεόκτιστων Ασπροπύργου.

Πάνοπλοι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, των ΟΠΚΕ και διμοιρίες των ΜΑΤ, συνοδεία περιπολικών, επιχείρησαν μέσα στους καταυλισμούς και κάνουν κατ' οίκον έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τους ταραξίες.

Η επιχείρηση διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η Αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, τη στιγμή που έγιναν και 25 κατ' οίκον έρευνες. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και σήμερα.