Τον εφιάλτη έζησαν τρεις ομάδες ΟΠΚΕ στην περιφερειακή Αιγάλεω, στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο, αφού Ρομά τους περίμεναν στο ύψωμα και τους πυροβολούσαν επί μία ώρα με καραμπίνες.

ΕΜΑΚ και ελικόπτερο έπρεπε να μεταβούν στο σημείο για να φυγαδεύσουν τους αστυνομικούς. Όπως είχε αναφερθεί από το απόγευμα της Πέμπτης, εφτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έγιναν σε Ζεφύρι, Μενίδι, Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια. 



Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας άντρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά στην λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Πέμπτης καθώς δέχθηκε σκάγια στο πρόσωπο. 

Νωρίτερα είχαν ξεσπάσει νέα επεισόδια σε αρκετές περιοχές της δυτικής Αττικής από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.



Στην ίδια οδό που ομάδα Ρομά παγίδευσε τις ομάδες της ΟΠΚΕ, δηλαδή την οδό Διυλιστηρίων, έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κρατικό κανάλι μετέδωσε πως εστία έντασης υπήρχε και στην περιοχή των Μεγάρων, όπου, ύστερα από διαπληκτισμό άσχετο με τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό, βρέθηκε νεκρός Ρομ και πιο συγκεκριμένα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καιγόταν αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, στα Μέγαρα σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης, στον παράδρομο στο ύψος του 40ού χλμ. της Εθνικής Οδού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες στη συμβολή της οδού Βυζαντίου με την παλιά εθνική οδό, ενώ φωτιές ξέσπασαν και σε άλλα αυτοκίνητα, την ίδια στιγμή που οι Ρομά δεν άφηναν την Πυροσβεστική να περάσει ώστε να τις σβήσει και πετούσαν πέτρες κατά αστυνομικών.



Στο Μικρό Σχιστό, επίσης, στον Κορυδαλλό, επεκτάθηκαν τα επεισόδια με την ίδια αφορμή. Μία ομάδα που συγκεντρώθηκε στην περιοχήέβαλε φωτιά σε κάδους και λάστιχα, επί της οδού Δερβενακίων.

Η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω της έντασης, στην οδό Ποταμού, από το ύψος της Καραολή και Δημητρίου έως τη Δερβενακίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή του Κορυδαλλού.



Δεν είναι το μόνο σημείο που υπάρχει διακοπή, αφού σταμάτησε η διέλευση οχήματος από τα εξής σημεία:

*Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (βόρειος παράδρομος Ν.Ε.Ο.Α.Κ) από το 39ο ως το 42ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη περιοχή των Μεγάρων.
*Περιφερειακή οδό Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου ως τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.