Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο 16χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στις εικόνες του MEGA αποτυπώνεται καθαρά και το σημείο από το οποίο στο πίσω τζάμι του αυτοκίνητου πέρασε η σφαίρα του αστυνομικού που κατέληξε στο κεφάλι του νεαρού αλλά και ο 16χρονος χωρίς τις αισθήσεις του στη θέση του οδηγού.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το MEGA, λίγα μόλις λεπτά μετά την δραματική καταδίωξη του 16χρονου, είναι ευδιάκριτο το θρυμματισμένο τζάμι από την σφαίρα που κατέληξε στο κεφάλι του. Το αυτοκίνητο κατεστραμμένο. Όλο το μπροστινό μέρος του φορτηγού μια άμορφη μάζα από την πρόσκρουση στον τοίχο ξενοδοχείου.
16
17-1
15-3
13-1
12_3

Στις φωτογραφίες διακρίνονται αστυνομικοί στην ανοικτή πόρτα του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό, αιμόφυρτος ο οδηγός.

Οι πρώτες δηλώσεις Κούγια

Μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του κατηγορούμενου αστυνομικού, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον εντολέα του ο 16χρονος Ρομά προσπάθησε δύο φορές με το αυτοκίνητο να τους ρίξει κάτω και ότι είχε σκοπό να πυροβολήσει στα λάστιχα και τον αέρα.

«Προσπαθούσε να πυροβολήσει αλλά στον ελιγμό επάνω καταλαβαίνετε και με 150 χλμ. για κλάσματα του δευτερολέπτου να μετακινήσει τη μοτοσυκλέτα ο οδηγός γιατί δεν είναι ο ίδιος ο οδηγός δεν ελέγχει τη μηχανή. Εκείνη την στιγμή έγινε ελιγμός προς τα εκεί και άλλαξε η φορά της σφαίρας».

Ο δικηγόρος της οικογένειας ωστόσο επικαλείται βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο, όπως λέει, φαίνεται ότι ο 16χρονος δεν προσπάθησε να εμβολίσει καμία μηχανή: «Υπάρχει βίντεο που αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε απόπειρα εμβολισμού».

«Καθυστέρησαν να ενημερώσουν»

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν για τον πυροβολισμό το κέντρο της άμεσης δράσης μισή ώρα αργότερα, τηλεφωνικά και όχι από τον ασύρματο, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου.

«Ένα λεπτό διήρκησε η καταδίωξη. Σε αυτό δεν αναφέρεται ούτε ο πυροβολισμός ούτε η αιτία του πυροβολισμού. Ακόμη και το γεγονός ότι φέρεται ο καταδιωκόμενος να βάλει να εμβολίσει δηλώνεται πάρα πολύ μετά».

«Η νομική επιλογή μας για την υπεράσπιση του κου κατηγορουμένου είναι ότι αυτός πυροβόλησε υπό συνθήκες νομίμου αμύνης υπέρ τρίτου σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα», λέει από τη μεριά της η υπεράσπιση του αστυνομικού.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος

Μετά από εισαγγελική εντολή, το νεαρό αγόρι υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με αυτήν, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται για τέταρτο 24ωρο σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο. Στο πλευρό του βρίσκονται οι γονείς, οι θείοι και ο παππούς του. «Το παιδί δεν είναι καλά, όπως το φέρανε είναι. Θέλουμε δικαιοσύνη», λέει ο παππούς του 16χρονου.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά εξηγήσεις, γιατί δεν έχει υπάρξει έως τώρα ιατρική ενημέρωση.

«Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του ‘Ιπποκράτειου’ Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει την σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».