Σήμερα συνεχίστηκε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τις καταθέσεις για ακόμα μία φορά να συγκλονίζουν.

Τα λόγια του Πολωνού μάρτυρα στη δίκη σοκάρουν. Είχε έρθει με την οικογένειά του από την Πολωνία για διακοπές στην Ελλάδα. Τελικά πήρε μέσα σε «μαύρους σάκους» τόσο τη γυναίκα του όσο και το παιδί του.

Η συγκλονιστική κατάθεση του Πολωνού τουρίστα

«Αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί αν λειτουργούσαν οι υπηρεσίες. Κανείς δεν έκανε τίποτα. Πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Από τότε η ζωή μου έχει τελειώσει, όπως και όλων εδώ», σημείωσε.

«Με φωνάξανε και με ρώτησαν αν φορούσε κάτι στον λαιμό του το παιδί. Κατάλαβα ότι τους είχαν βρει. Σε ένα μικρό κτίριο υπήρχαν 4 μαύροι σάκοι. Στον πρώτο ήταν ο γιος μου και στον τέταρτο η σύζυγός μου... Σας παρακαλώ πολύ για την απονομή δικαιοσύνης, παίρνω χάπια, δεν μπορώ να ζήσω», ανέφερε, απευθυνόμενος στους δικαστές, ο Κορζενιόφσκι Ζαροσλάφτς, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας έχασε τη γυναίκα και τον γιο του όταν αναποδογύρισε η βάρκα στην οποία είχαν μπει για να σωθούν.

«Ήρθαμε να περάσουμε με ασφάλεια όμορφες διακοπές στην Ελλάδα. Όλα ήταν καλά μέχρι τις 23 Ιουλίου. Είδαμε πυκνούς καπνούς και δυνατό αέρα. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου μάς καθησύχασαν ότι δεν είναι μεγάλη η φωτιά. Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο. Από μακριά είδα φωτιά και μαύρους καπνούς κοντά στο ξενοδοχείο και διαμαρτυρήθηκα στη ρεσεψιόν. Τότε οι υπάλληλοι μας είπαν να φύγουμε. Αμέσως πήγαμε στα δωμάτιά μας για να πάρουμε παπούτσια και πράγματα. Κατέβηκα και μου είπαν ότι τους έδιωξαν όλους προς Ραφήνα», είπε.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε όσα έγιναν από εκείνη τη στιγμή: «Άρχισα να τρέχω και να ψάχνω τη γυναίκα μου και το παιδί. Η κατάσταση ήταν τρομερή. Είδα σε μια βάρκα τη γυναίκα και το παιδί. Νόμιζα πως ήταν οργανωμένη διάσωση. Η σύζυγος μου φώναζε να πάω και εγώ πάνω στη βάρκα. Ήταν πολλά άτομα, φοβόμουν να μπω και εγώ. Τους είπα πηγαίνετε εσείς και εγώ θα τα καταφέρω. Ήμουν σίγουρος πως θα σωθεί… Μου τηλεφώνησε ο αδερφός μου από Πολωνία ότι η σύζυγός μου του είπε ότι ήταν στη βάρκα με το παιδί και ρωτούσε για μένα. Είπα στον αδερφό μου να της πει να σωθούν και να μη σκέφτεται εμένα. Μου είπε ότι ξαναμίλησε και του είπε ότι δεν είχε άλλη μπαταρία. Δυστυχώς και οι δύο δεν τα κατάφεραν, γιατί η βάρκα αναποδογύρισε και πνίγηκαν».

Στο μεταξύ, νωρίτερα, στο δικαστήριο είχαν καταθέσει ο Παναγιώτης Ντάγκαλος, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στη φωτιά στο Μάτι και κατάφερε να σωθεί ο ίδιος και ο 3,5 ετών γιος του, και η Κάλλι Αναγνώστου, η οποία υπέστη σοβαρά εγκαύματα τόσο η ίδια όσο και ο 5,5 ετών γιος της.