Για τον 34χρονο αστυνομικό που διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, ο αστυνομικός «είναι συντετριμμένος, δεν είναι εγκληματίας».

Στηρίζοντας την υπερασπιστική του τακτική ότι ο πυροβολισμός ήταν τυχαίος, επέμεινε στη θέση ότι ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τραυματίσει τον 16χρονο.

«Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση, ούτε καν ήθελε να τραυματίσει και πολύ περισσότερο να αφαιρέσει τη ζωή του 16χρονου παιδιού», επισήμανε ο κ. Κούγιας.

«Ως συνεπιβάτης της μηχανής, προσπάθησε, ύστερα από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, να αποτρέψει το θύμα να διαφύγει», πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν γνώριζαν ποιος είναι πίσω από το τιμόνι του οχήματος που έφυγε χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη.

«Οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας βρίσκονται συχνά μπροστά σε απρόοπτα», τόνισε ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας ότι η καταδίωξη κράτησε αρκετά λεπτά και το θύμα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.