Αποκαρδιωτικές οι εικόνες στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών μετά την αδιανόητη τραγωδία που σημειώθηκε με έναν 11χρονο μαθητή να χάνει τη ζωή του, ύστερα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του κτιρίου. 

Η τοπική κοινωνία των Σερρών δεν μπορεί να συνέλθει από τον θάνατο του 11χρονου Βασίλη, την ώρα που τεχνικοί κάνουν λόγο για «λάθος από ανθρώπινο χέρι».

Η κάμερα του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Star και  βρέθηκαν στο προαύλιο του σχολείου, όπου έγινε η φονική έκρηξη. Οι εικόνες που κατέγραψαν από το προαύλιο του 9ου δημοτικού προκαλούν ανατριχίλα.

Η μπάλα των τριών αγοριών παραμένει εκεί όπου έπαιζαν, όμως η έκρηξη διέκοψε βίαια την ανεμελιά τους. Τα τοιχεία του λεβητοστάσιου που είναι από μπετόν άντεξαν, η σιδερένια πόρτα, όμως, εκσφενδονίστηκε με μια τρελή πορεία θανάτου.
6390df60d0f19
6390df62336c0__1_
6390df5e08420
6390df5c6c2c1

Μετά την τραγωδία, γονείς και μαθητές προσέρχονται στο σχολείο και αφήνουν λουλούδια, σημειώματα και ζωγραφιές αφιερωμένα στη μνήμη του παιδιού.

Αυριο, ωυχολόγοι θα ενημερώσουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς πώς να διαχειριστούν την απώλεια . Πώς θα παρακολουθούν τα παιδιά, ώστε να κατανοήσουν το γεγονός, περιορίζοντας την έκταση του τραύματος στην ψυχή τους.

«Λάθος από ανθρώπινο χέρι» η έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

Ο πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών και μηχανολόγος μηχανικός κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία για την τραγωδία και έκανε λόγο για «λάθος από ανθρώπινο χέρι».

«Είχαν κλείσει τις βάνες και δεν απομόνωσαν τον καυστήρα για να μην μπορεί να λειτουργήσει. Όταν έδωσε ξανά ο θερμοστάτης εντολή, άναψε ο καυστήρας με αποτέλεσμα να γίνει το κακό. Το λεβητοστάσιο είχε τις αντοχές και για αυτό κι έφυγε μόνο η πόρτα. Ήταν σαν μια βόμβα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του δημοτικού αναμένεται να στείλει στις αρμόδιες αρχές τα έγγραφα με τα οποία, όπως, ισχυρίζεται είχε ζητήσει να μην γίνονται εργασίες όταν οι μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο.

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την έκρηξη στο σχολείο

Ο 52χρονος εργολάβος και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα.

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, σωματική βλάβη και έκρηξη εξ' αμελείας. Στην απολογία τους προανακριτικά αποποιήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη.