Αυτοδιοίκηση εν δράσει
Αυτοδιοίκηση εν δράσει Περικλής Καπετανόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
emvolio
Ελλάδα

Κορονοϊός: Προς διαγραφή τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάστηκαν

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προ ημερών είχε τονίσει ότι το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού κι έτσι τα πρόστιμά τους θα σβηστούν

Διαγραφή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Σημειώνεται πως η διαγραφή του προστίμου, που είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό, θα αφορά χιλιάδες άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προ ημερών είχε τονίσει ότι το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού κι έτσι τα πρόστιμά τους θα σβηστούν.

Πρόστιμα σε 300.000

Σημειώνεται ότι για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έως τις 17 Ιανουαρίου 2022 είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα που παρέμεναν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε δημοσιευτεί τότε, το πρόστιμο δεν είχε βεβαιωθεί σε όσους είχαν εξαιρεθεί για λόγους υγείας κατόπιν απόφασης της ειδικής επιτροπής που είχε εξετάσει το σχετικό αίτημά τους, στους άνω των 96 ετών και σε όσους δεν είναι φορολογικά ενεργοί την τελευταία 3ετία.