Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται σήμερα ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ένταση τα ξημερώματα σε Συμμαχική και Εγνατία Οδό

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική Οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 03.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω»

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο κατέθεσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 16χρονο, αλλά να πυροβολήσει στα λάστιχα του αγροτικού. Σύμφωνα με το Star, ο αστυνομικός δήλωσε: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, πυροβόλησα δύο φορές για εκφοβισμό. Ήθελα να πυροβολήσω στα λάστιχα και έγινε ό,τι έγινε. Από την ένταση της στιγμής και την αστάθεια της μηχανής η μία σφαίρα έφυγε στον αέρα και η άλλη βρήκε τον 16χρονο. Εγώ ήθελα να πυροβολήσω στα λάστιχα».

Όπως προαναφέρθηκε, ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. έχει συλληφθεί και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι συνάδελφοί του που συμμετείχαν στην καταδίωξη κατέθεσαν χθες στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης.