Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
emma_klopi
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Εμείς σταματήσαμε να αναπνέουμε στις 25/11» - Η επιστολή των γονιών της 21χρονης Έμμας και τα ερωτήματα

«Κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να χάσουμε τα παιδιά μας» λέει η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της 21χρονης Έμμας, της φοιτήτριας από την Κρήτη που έχασε άδικα τη ζωής της, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 26χρονος Αλβανός στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο STAR η μητέρα της φοιτήτριας, η οποία έδωσε μαθήματα ζωής μετά τον θάνατό της αφού είχε ζητήσει να δωρηθούν τα όργανά της σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή, «εμείς σταματήσαμε να αναπνέουμε 22 Νοεμβρίου στις 1:20 το βράδυ. Έχω απίστευτο θυμό και πολύ μεγάλη απογοήτευση».

Παράλληλα, οι γονείς της φοιτήτριας αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό με ερωτήματα που τους βασανίζουν μετά την απώλεια του παιδιού τους.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ρωτούν: «Γιατί αυτός ενώ ήταν σεσημασμένος αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής κυκλοφορούσε σε αυτή τη χώρα ελεύθερος; Γιατί ενώ είχε συλληφθεί είχε αφεθεί να συνεχίζει τη δράση του και δεν είχε απελαθεί; Γιατί ενώ το μάξιμουμ της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι περί τα 15 χρόνια θα εκτίσει μόνο το 1/3».

«Οι νόμοι δεν είναι σωστοί. Δεν προστατεύονται οι πολίτες αυτής της χώρας. Κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να χάσουμε τα παιδιά μας. Έχω και άλλο ένα παιδί που αυτή τη στιγμή τα φτερά του κοπήκανε. Αλλά αυτό το παιδί θέλω να ζήσει με ασφάλεια σ’ αυτή τη χώρα» συμπλήρωσε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας.

Η ίδια, μάλιστα, επικοινώνησε με την μητέρα του άτυχου πολίστα Αδαμάντιου Μαντή, που είχε χάσει τη ζωή του με αντίστοιχο τρόπο στη λεωφόρο Ποσειδώνος το 2019.

Κατά πληροφορίες, η μητέρα της 21χρονης Εμμανουέλας ευχαρίστησε τη μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή λέγοντάς της πως αν δεν ήταν εκείνη να πιέσει, ώστε να αυστηροποιηθεί η σχετική νομοθεσία, ο δολοφόνος της κόρης της δεν θα είχε προφυλακιστεί.

«Ανεβαίνουμε τον ίδιο Γολογοθά. Μόνο εγώ μπορώ να την καταλάβω, μόνο αυτή μπορεί να με καταλάβει» δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα του αδικοχαμένου πολίστα.