Στο επίκεντρο των ερευνών της οικονομικής αστυνομίας βρίσκονται τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο «κουτί» που υπήρχε σε πολλές κηδείες και για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν τηρούνταν η νόμιμη διαδικασία.

Το «παγκάρι» στις κηδείες των επωνύμων

Χιλιάδες ευρώ συγκεντρώθηκαν στο κουτί της Κιβωτού που είχε τοποθετηθεί στην κηδεία του Γιωργου Τράγκα σύμφωνα με τον Πάρη Κουρτζίδη. Ο στενός συνεργάτης του δημοσιογράφου, ενώ ζήτησε από τους υπεύθυνους της Κιβωτού τραπεζικό λογαριασμό για να ελέγχονται τα χρήματα, εν τούτοις τοποθετήθηκε μόνο το κουτί.
«Δεν έδωσαν λογαριασμό και επέμεναν ότι θα παραστεί μόνο με κουτί. Θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον 4-5.000 ευρώ. Προσωπικά έδωσα, δεν έχει σημασία το ποσό, αλλά δεν έλαβα κάποια απόδειξη» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής, στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Η Ζωή Λάσκαρη, ο Δημήτρης Τσοβόλας ο Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ, ο Δάκης, είχαν ως τελευταία τους επιθυμία να ενισχύσουν το έργο της Κιβωτού. Η στενή συνεργάτης του τραγουδιστή δεν γνωρίζει το ποσό που συγκεντρώθηκε στην κηδεία του.
«Στήθηκε ένα κουτί αλλά δεν ξέρω από εκεί και πέρα ούτε τα ποσά που μαζεύτηκαν ούτε τι έγινε τη συνέχεια δεν την γνωρίζω» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star η Λουκίλλα Καρρέρ – Πλέσσα για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην κηδεία του Δάκη.

O εντοπισμός των χρημάτων στο κουτί της Κιβωτού από τις αρχές που ελέγχουν τα οικονομικά της Δομής, είναι πολύ δύσκολος, καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις και παραστατικά. Με Λαβύρινθο όμως μοιάζει και η διαδρομή τους και το που κατέληγαν αλλά και ποιος διαχειρίζεται τα χρήματα. Τη στιγμή μάλιστα που μιλάμε για αμέτρητες περιπτώσεις όπου τοποθετούνταν μόνο το κουτί της Κιβωτού, τότε τα ποσά είναι τεράστια.

31.000 ευρώ μάζεψε η Κιβωτός στην κηδεία της Φ. Γεννηματά

Στην περίπτωση της Φώφης Γεννηματά, οι υπεύθυνοι της Κιβωτού τήρησαν κατά γράμμα το νόμο, καθώς υπήρχε τραπεζικός λογαριασμός και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ελεγχθούν τα ποσά που σύμφωνα με την οικογένεια ήταν 31.000 ευρώ.
«Μετά από δυο τρεις εβδομάδες όσον αφορά την Κιβωτό του Κόσμου, μας ήρθε ενημερωτικό σημείωμα και ευχαριστήρια επιστολή και μας ανέφερε αναλυτικά ποιοι και τι ποσά είχαν καταβάλει αντί στεφάνου» δήλωσε στο Star o σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης.