Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για το άγνωστο ρήγμα στον Νότιο Ευβοϊκό. Την αγωνία τους εκφράζουν στον απεσταλμένο του Star, Γιάννη Σωτηρόπουλο, κάτοικοι του νησιού που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν.

Ο φόβος έχει φωλιάσει για τα καλά στο χωριό Ζάρακες της Νότιας Εύβοιας μετά το ξύπνημα του Εγκέλαδου που συνεχίζει να ταρακουνάει την περιοχή.


Υπάρχουν κτίρια νεόδμητα που έχουν χτιστεί με το νέο αντισεισμικό κανονισμό και υπάρχουν και τα παλιά. Υπάρχουν, όμως, και κτίρια που έχουν χτιστεί και με τους δύο κανονισμούς.

«Το σπίτι των γονιών μου είναι από το '50, φτιαγμένο και έχω ανησυχία μήπως γίνει κάποιος μεγαλύτερος σεισμός και είναι πετρόχτιστο και γίνει κάτι χειρότερο και αναγκάστηκα να μετακομίσω σε συγγενικό πρόσωπο» είπε κάτοικος της περιοχής.

Λίγα χιλιόμετρα από την ακτή στους Ζάρακες βρίσκεται το άγνωστο ρήγμα που ταρακούνησε τη Νότια Εύβοια αλλά και ολόκληρη την Αττική.



Το υποθαλάσσιο ρήγμα στον Ευβοϊκό κόλπο έχει απασχολήσει πολλές φορές τους επιστήμονες.

Όμως, το άγνωστο ρήγμα που ξεκινά από την πλευρά του Αιγαίου φτάνοντας ως το νότιο Ευβοϊκό και έδωσε τις δύο μεγάλες σεισμικές δονήσεις του τελευταίου τριημέρου προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.