Σεισμική δόνηση της τάξεως των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:06 το βράδυ της Τρίτης, στην ανατολική ακτή της Νότιας Εύβοιας

Το μέγεθος της δόνησης σύμφωνα τόσο με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο όσο και με το Ευρωμεσογειακό, εκτιμάται στους 5 βαθμούς με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 5χλμ. 

Το ακριβές σημείο της δόνησης εντοπίζεται στα 58χλμ ΒΑ της Αθήνας και στα 12 χλμ βόρεια, βορειοανατολικά από τα Νέα Στύρα Εύβοιας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τη Νότια Εύβοια, στο ίδιο σημείο που καταγράφηκε και ο πρωινός σεισμός, 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων.

Mετά από επικοινωνία του parapolitika.gr με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός δήλωσε ότι δεν προκύπτει κάποια σοβαρή καταστροφή από την πρώτη ενημέρωση που είχε. 

Ο Πρόεδρος της Αντισεισμικής Προστασίας, κ. Ευθύμης Λέκκας μίλησε απευθείας μετά τον νέο σεισμό 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια, στην ΕΡΤ.

«Περιπλέκεται το σκηνικό, αναφορικά με το ποιος είναι ο κύριος σεισμός», ανέφερε ο ειδικός. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου ώστε να δούμε ποιος είναι τελικά ο κύριος σεισμός».

«Η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς και τα κτίρια αντέχουν τόσους βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ», δήλωσε ο κ. Λέκκας, καθησυχάζοντας.

Αξίζει να σημειωθεί η δόνηση που σημειώθηκε απόψε έρχεται σε συνέχεια των δύο πρωινών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή της Εύβοιας και έγιναν αισθητές και στην Αττική, ενώ η συγκεκριμένη δόνηση είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος από τις τρεις, με αποτέλεσμα να αναθεωρείται η εκτίμηση που υπήρχε ότι η σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών που σημειώθηκε στις 06.32 ήταν η κύρια και εκείνη των 4,4 βαθμών που ακολούθησε ήταν ο κύριος μετασεισμός. 
316513636_659759799147375_6742598779495821486_n