Ένα 24ωρο μετά τις εφόδους της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, οι πληροφορίες για το όπλο που εντοπίστηκε στη δομή της Καλαμάτας, οι καταγγελίες παιδιών και πρώην εργαζομένων στην Οργάνωση, μαζί με τις κινήσεις που κάνουν ορισμένοι ώστε να αλλάξουν τις διαθήκες τους, είναι οι βασικοί πυλώνες στις εξελίξεις της ημέρας.

Λειτουργικό το όπλο

Οι αρχικές εκτιμήσεις για το όπλο που παρέδωσε στους αστυνομικούς η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα, δείχνουν ότι αυτό ήταν λειτουργικό αλλά δεν είχε χρησιμοποιηθεί πρόσφατα.

 Το όπλο που θα εξεταστεί στα εγκληματολογικά για να διαπιστωθεί αν είχε χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια, φυλασσόταν σε ένα κλειδωμένο συρτάρι μέσα στη δομή που λειτουργούσε δίχως την απαιτούμενη άδεια.

 Όλα αυτά στο περιθώριο της μεγάλης έρευνας τόσο για τα οικονομικά της Οργάνωσης όσο και για την περιουσία του ζευγαριού που βρισκόταν στην κορυφή της πυραμίδας.

 Ήδη, όπως αποκάλυψε το LIVE NEWS, έχει διαπιστωθεί πως η Σταματία Γεωργαντή είχε δύο τραπεζικές θυρίδες και σε έναν κοινό λογαριασμό με τον πατέρα Αντώνιο 300.000 €, χρήματα που θα κληθούν να αποδείξουν πότε και πώς τα απέκτησαν.

 Οι αποκαλύψεις για την αθέατη όψη της «Κιβωτού» έχουν κλονίσει όπως φαίνεται την εμπιστοσύνη δεκάδων δωρητών. Κάποιοι, σύμφωνα με συμβολαιογράφους, προσπαθούν να αλλάξουν τις διαθήκες τους για να μην καταλήξουν χρήματα και δικά τους ακίνητα στην Οργάνωση.

 Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Στους δύο εισαγγελείς Ανηλίκων συνεχίζονται οι καταθέσεις πρώην τροφίμων, εθελοντών αλλά και πρώην υπαλλήλων της «Κιβωτού» που καλούνται μέσα από τις απαντήσεις τους να ρίξουν φως σε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

 Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα αξιολογούν με τους δικηγόρους τους όλα τα στοιχεία και επαναλαμβάνουν σταθερά, πως δεν εμπλέκονται σε καμία παρανομία.

 Για τις καταγγελίες πρώην τροφίμων, κάνουν λόγο για ένα σχέδιο εξόντωσής τους, από άτομα που τους έβαλαν στο στόχαστρο και παραπέμπουν σε δηλώσεις που έκαναν διαχρονικά. 

 Στην πολύκροτη υπόθεση, αναφέρθηκε από το Λονδίνο και ο πρωθυπουργός.

 Η μεγάλη έρευνα εξελίσσεται και η αθέατη όψη της οργάνωσης, φωτίζεται καθημερινά όλο και περισσότερο, με τα οικονομικά στοιχεία να πλαισιώνουν τις καταγγελίες και να προκαλούν έντονο προβληματισμό.