Η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών την ώρα που οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο «μικροσκόπιο» όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκεται τόσο το προφίλ του ιδρυτή της, του πατέρα Αντώνιου, όσο και της πρεσβυτέρας. H άλλοτε πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου, που εδώ και 25 περίπου χρόνια βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του ιδρυτή της Οργάνωσης, στα εύκολα και στα δύσκολα, σε χαλαρές συνεντεύξεις περασμένων χρόνων που τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν, αλλά και στις τελευταίες που οι εκφράσεις και ο τόνος της φωνής της δε θύμιζαν σε τίποτα την εικόνα που για χρόνια έβγαζε προς τα έξω

Το προφίλ της

Σύμφωνα με το Mega, 24 μήνες μετά, το ύφος, ο τόνος και το περιεχόμενο της ομιλίας της, είναι διαφορετικό. Το μόνο που φαίνεται να μην έχει αλλάξει ανάμεσα σε αυτές τις δύο περιόδους, είναι η γνώμη για τον άντρα της ζωής της.

Στήριγμα του πατέρα Αντωνίου, με διάθεση για προσφορά και στο σπίτι νοικοκυρά. Έτσι σκιαγραφούσε η ίδια τον εαυτό της.

Ήταν η εποχή που η ίδια έδειχνε να απολαμβάνει τη δημοσιότητα. Πάντα χαμογελαστή κατά τη διάρκεια ομαδικών βαφτίσεων, σε πολλές από τις οποίες ήταν νονά η ίδια και σε αφιερώματα για το έργο και την προσφορά του συζύγου της.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας υπήρχε μια σκοτεινή και αθέατη όψη, που σιγά – σιγά αρχίζει να αποκαλύπτεται. Η Σταματία Γεωργαντή έπαιρνε, όπως φαίνεται, θέση ακόμα και σε τοιχογραφίες που εμφάνιζαν τον άντρα της ως άλλο Νώε με ένα παιδί στους ώμους.

Μετά τις καταγγελίες για κρουαζιέρες και βόλτες με πανάκριβα αυτοκίνητα στα οποία υπήρχαν ακόμα και προσωπικοί οδηγοί, έρχονται οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά.

Η πρεσβυτέρα είχε στην κατοχή της δύο τραπεζικές θυρίδες και σε προσωπικό της λογαριασμό με τον πατέρα Αντώνιο, 300.000 ευρώ, όπως διαπιστώθηκε. Χρήματα που πλέον πρέπει να εξηγήσουν πώς και πότε τα απέκτησαν.

Η γνωριμία της με τον πατέρα Αντώνιο έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν οι δυο τους βρίσκονταν στη Χίο.

Το 1998 όταν ο πατέρας Αντώνιος ήταν 26 ετών και ήδη παντρεμένος με την Σταματία Γεωργαντή, οι δύο τους κατεβαίνουν στην Αθήνα και ιδρύουν την «Κιβωτό του Κόσμου».

Τα χρόνια που η Σταματία Γεωργαντή εργαζόταν στον ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας στη Χίο ανήκουν στο παρελθόν. Αποκτάει 3 παιδιά και επικεντρώνεται στις δραστηριότητες της «Κιβωτού» που σιγά – σιγά γίνεται γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα πάντα πια έχουν αλλάξει για την Σταματία Γεωργαντή. Η πρεσβυτέρα βρίσκεται και η ίδια στο μικροσκόπιο της μεγάλης έρευνας και πλέον τα χαμόγελα άλλων εποχών, με λιγότερες σκοτούρες, έχουν λιγοστέψει το τελευταίο διάστημα.