Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ ΣΣ) πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του Σχηματισμού στην Ξάνθη, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μνημείο και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος αυτoύ του χώρου κατασκευάστηκε με πόρους του Δ' ΣΣ, καθώς επίσης και με δωρεές του Γεώργιου Δημητράκη και των εταιρειών ΓΚΑΝΗΣ ΑΒΕΕ, FHL KYRIAKIDIS GROUP και ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

ISK_5393
ISK_6050

Στην τελετή παρέστησαν ο διοικητής του Δ' ΣΣ, αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, οι δωρητές Γεώργιος Δημητράκης, Σταύρος Γκάνης, Πρόεδρος της εταιρείας ΓΚΑΝΗΣ ΑΒΕΕ, Αντώνιος Πασχάλης, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμων, επίτιμοι διοικητές του Δ' ΣΣ, καθώς και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ISK_6049
1__2_

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων, ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει Διοικητής του Δ’ ΣΣ και προέρχεται από το Όπλο του Ιππικού - Τεθωρακισμένων, βράβευσε στην έδρα του Σώματος την 211 ΕΠιλαρχία Μέσων Αρμάτων (211 ΕΜΑ) στο πρόσωπο του διοικητή της, η οποία κατετάγη 1η στον Διαγωνισμό Ουλαμών Αρμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Πετροχώρι Ξάνθης, ενώ επέδωσε και το αναμνηστικό νόμισμα του Αρχηγού στα συμμετέχοντα πληρώματα της Μονάδος.