Συνεχίζονται τα τελευταία 24ωρα οι δραματικές αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου». Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ η οργάνωση δηλώνει πως φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα εμφανίζονται μόνο 136 από αυτά.

«Το 500 που δηλώνουν πως προκύπτει; Στείλαμε στην Κιβωτό τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα γιατί είχε κάνει «λάθος» δηλώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου. «Είναι προφανές πλέον, υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές», πρόσθεσε η υφυπουργός.

Στο μικροσκόπιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο προκαταρκτικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δομή στο Βόλο. Η πρώτη άρχισε τον περασμένο Αύγουστο μετά την επώνυμη καταγγελία πρώην παιδαγωγού για κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς παιδιών, ενώ η δεύτερη πριν από μερικές ημέρες προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και αδικήματα. Οι έρευνες πλέον συνεχίζονται σε δομές της Κιβωτού, σε Αθήνα, Χίο, Ήπειρο, Καλαμάτα και Βόλο.