Η σύλληψη αλλοδαπού που έκανε στο κέντρο της Αθήνας η Αστυνομία απεδείχθη σημαντική, αφού ο Πακιστανός που πιάστηκε στην Ομόνοια αναλάμβανε την κατάρτιση πλαστών, αλλά και εγγράφων τρίτων ατόμων αμφιβόλου γνησιότητας και τη μαζική αποστολή αυτών ταχυδρομικώς προς Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Αυστρία. Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία του κειμένου, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Για το σκοπό αυτό, λειτουργούσε στο σπίτι του, στην Ομόνοια, εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, ενώ ταυτόχρονα διέθετε προς πώληση σημαντικό αριθμό εγγράφων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος, προκειμένου να καλύπτει τις παράνομες δραστηριότητές του, χρησιμοποιούσε στοιχεία αποστολέα για τις ανωτέρω αποστολές των δεμάτων στοιχεία τρίτων προσώπων, «αχυρανθρώπων» ή στοιχεία από πλαστά έγγραφα που είχε καταρτίσει ο ίδιος.

Ακόμη πιο σύνθετος ήταν ο τρόπος διακίνησης των χρηματικών εμβασμάτων για την πληρωμή των ταξιδιωτικών εγγράφων με τη χρήση εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα παράνομα έγγραφα, παραλάμβανε, για λογαριασμό του κυκλώματος, χρηματικά εμβάσματα από εταιρείες ταχυμεταφοράς χρημάτων, από συνεργούς από διάφορα σημεία των ΗΠΑ.