Νέος γύρος καταθέσεων με πρόσωπα «κλειδιά» για την Κιβωτό του Κόσμου ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται οι καταθέσεις τους να δρομολογήσουν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει ο νέος κύκλος καταθέσεων από πρόσωπα «κλειδιά». Στόχος των εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση είναι να μπορέσει έστω το ένα από τα τρία παιδιά να βρεθεί ενώπιόν τους και να καταθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου, καθώς πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά μία ΜΚΟ για παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού στο «μικροσκόπιο» έχουν τεθεί ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τρία άτομα για σωματική κακοποίηση.

Πατέρας Αντώνιος: «Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ότι βγει στο φως. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» λέει ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του Star.

Ο πατέρας Αντώνιος σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε προειδοποιεί για αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την υπεράσπισή του έχουν αναλάβει τρεις δικηγόροι, με τον πατέρα Αντώνιο να τονίζει, όπως αναφέρει το Star, πως οι καταγγελίες για ασέλγεια δεν ισχύουν και ότι «θα πέσουν από τα σύννεφα με ότι βγει στο φως».

Την ίδια ώρα, οι έμπιστοί του, σύμφωνα με το Star, τόνιζαν πως είναι σε άθλια κατάσταση και «ανεβαίνει» έναν Γολγοθά, σημειώνοντας πως «ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί».

Παράλληλα, η πρεσβυτέρα επιτέθηκε για άλλη μία φορά, λέγοντας πως «δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά».

Δικηγόροι πατέρα Αντώνιου: «Δεν ανησυχούν οι κατηγορίες για ασέλγεια»

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο πατέρας Αντώνιος ό,τι είναι να πει θα το πει στο δικαστήριο, εφ' όσον κληθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το κανάλι, τη νομική ομάδα δε φοβίζουν κατηγορίες για ασέλγεια και για κακοποιήσεις και θεωρούν ότι δε θα σταθούν στο δικαστήριο.


Με μια συντονισμένη επιχείρηση, οικονομική αστυνομία και ορκωτοί λογιστές σαρώνουν τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου σε όλη την χώρα. Μετά τη χθεσινή έφοδο στη δομή της Χίου, τους οικονομικούς ελέγχους στον Κολωνό, σειρά σήμερα είχαν οι δομές της οργάνωσης σε Γιάννενα και Καλαμάτα.

Στην δομή της Πελοποννήσου αστυνομικοί εντόπισαν σε κλειδωμένο συρτάρι ένα όπλο. Η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τους υπέδειξε που ήταν το όπλο, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν εκεί ξεχασμένο από την προηγούμενη διοίκηση.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της γυναίκας ως υπεύθυνης της δομής.

Ορκωτοί λογιστές στην Κιβωτό του Κολωνού

Tη δομή στον Κολωνό επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Στη δίωρη συνάντηση που είχε το νέο διοικητικό συμβούλιο με την Δόμνα Μιχαηλίδου συζητήθηκε και διασφαλίστηκε ότι η Κιβωτός του Κόσμου θα λειτουργεί με σωστά παιδαγωγικά πρότυπα, ενώ για μία ακόμα ημέρα κλιμάκιο ορκωτών λογιστών συνεχίζει την έρευνα για τα οικονομικά της δομής. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν όμως και οι δωρεές που αφορούν σε ακίνητα.

Ο πρώην δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής καταγγέλλει ότι οι υπεύθυνοι της Κιβωτού δεν πλήρωναν τις δανειακές υποχρεώσεις όπως είχε συμφωνηθεί, σε κτίριο που τους είχε παραχωρήσει ο δήμος.