Επιχείρηση ευρείας κλίμακας στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πραγματοποιεί η Αστυνομία με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 78 συλλήψεις, ενώ επτά αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης, όταν αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, όπου και συνέλαβαν έναν 27χρονο, ύποπτο για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Realfm και της εφημερίδας Realnews.

Στη συνέχεια, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, ταμπουρώθηκαν σε ταράτσες, απ' όπου πετούσαν πέτρες, βεγγαλικά και ένα σωρό άλλα αντικείμενα προς στις διμοιρίες.
5738523
5738520
Η ένταση συνεχίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο και τις απογευματινές ώρες, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε 78 συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες 7 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ευρείας κλίμακας επιχείρηση.
5738522
5738526
5738527
Επίσης, στους συλληφθέντες ήταν και ένας φωτορεπόρτερ, ο οποίος είχε ανέβει μαζί με τους αντιεξουσιαστές στην ταράτσα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος.

Δείτε βίντεο από την ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας



Σύμφωνα με πληροφορίες έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται περίπου 100 άτομα, τα οποία διαμαρτύρονται για τις συλλήψεις.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».