Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επίδραση της μουσικής στη ζωή μας. Η μουσική έχει την δύναμη να λειτούργει ως βάλσαμο για την ψυχή και αποτελεί την ιδανική παρηγοριά για τους περισσότερους ανθρώπους τις στιγμές που αισθάνονται ότι την χρειάζονται.

Τον σπουδαίο ρόλο της μουσικής στη ζωή μας φαίνεται ότι αναγνωρίζει σε μεγάλο βαθμό μια παρέα φοιτητών στην Άρτα αφού επιλέγουν να δίνουν τις δικές τους συναυλίες σε μέλη του Κέντρου ΑμεΑ «Αγία Θεοδώρα».

Η αγάπη μας για τον εθελοντισμό 🫂 και για την μουσική 🎼 μας ένωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, του 2022 , τότε παίξαμε για πρώτη φορά στο Κ.ΔΗ.Φ (κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας) ΑμεΑ Άρτας Αγία Θεοδώρα! ❤️ "Ο εθελοντισμός είναι συνώνυμο της ανιδιοτέλειας, αυτό που κάνουμε είναι μια μορφή μουσικοθεραπειας, οι Παρασκευές μας πλέον έχουν συγκεκριμένη ώρα και πολλές νότες!" 🎼 Ευχαριστούμε πολύ τον ψυχολόγο του κέντρου και φίλο μας Βασίλης Τάσιος 💎 για την πολύτιμη βοήθεια του σε όλο αυτό , καθώς και άλλα πολλά επίτιμα πρόσωπα του κέντρου! ❤️ Το Κέντρο αυτο, ιδρύθηκε το 1990 και λειτούργησε τον Οκτώβριο του 1992. Ονομάζεται Κ.ΔΗ.Φ. (Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας) Αγία Θεοδώρα και φιλοξενεί 25 ωφελουμένους, ενώ η νομική του μορφή είναι Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σωματείο αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό.!!!!

Posted by Χαριτίνα Ανδριανοπούλου on Thursday, November 17, 2022

Ο Χρήστος Κατσίδης, η Χαριτίνα Ανδριανοπούλου και ο Κώστας Κωνσταντάκης είναι φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχουν επιλέξει να προσφέρουν εθελοντικά τις μουσικές τους γνώσεις δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία να απολαύσουν ζωντανή μουσική.

Δίνουμε το ελάχιστο με τη μουσική μας και παίρνουμε τα χαμόγελα των παιδιών που είναι το πιο όμορφο δώρο ψυχής

 
Ξεκίνησαν να παίζουν μουσική στο συγκεκριμένο Κέντρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ συνεχίζουν τα lives μέχρι σήμερα, με τον Χρήστο να παίζει πιάνο, τον Κώστα μπουζούκι και τη Χαριτίνα να τραγουδά.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 20χρονος Χρήστος από την Κρήτη ενδιαφερόταν για τον εθελοντισμό από μικρή ηλικία, ενώ από το Λύκειο σκεφτόταν να ασχοληθεί με την ειδική αγωγή. Καταφέρνει, επομένως, μέσω των μικρών «συναυλιών» για ΑμεΑ να συνδυάζει τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες του με τις σπουδές του και την μουσική.

Ο ίδιος παρατηρεί ότι η μουσική ηρεμεί τα μέλη του Κέντρου, ενώ παραδέχεται ότι δεν διστάζει να τα προσκαλέι να χορέψουν για να γεμίσουν ενέργεια και αισιοδοξία. Ο νεαρός φοιτητής αναφέρει ακόμα πως όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του, θέλει να ασχοληθεί με την Ψυχολογία, μιας και το να προσφέρει χαρά «είναι κάτι που με γεμίζει».

Έχω ένα καφενέ 🤍

Posted by Χαριτίνα Ανδριανοπούλου on Friday, November 18, 2022