Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
kivotos_kosmou
Ελλάδα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέες καταγγελίες από πρώην τρόφιμους – «Ήμουν με τα ίδια ρούχα μέρες, βρομούσα»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες και τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» για όσα τραγικά φαίνεται να ζούσαν τα παιδιά που φιλοξενούνταν στην Οργάνωση.

Ανοίγουν τα στόματα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Κιβωτό του Κόσμου και τις συμπεριφορές των ανθρώπων που είχαν την ευθύνη των παιδιών.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Ασημακόπουλος, πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού», περιγράφει τη ζοφερή καθημερινότητα που ζούσε στη δομή.

«Μας πήραν 12 χρόνων μαζί με τον αδερφό μου από το σπίτι γιατί η μητέρα μου είναι τοξικομανής. Στον πρώτο μήνα που ήμασταν εκεί, ένα βράδυ που πέσαμε να κοιμηθούμε με τον αδερφό μου, μια κυρία ήρθε και τον χαστούκισε γιατί κουνούσε μια σακούλα.

»Μόλις το είδα, έκανα τα πάντα για να μαθευτεί, το έσκασα από την ‘Κιβωτό’, έφυγα να βρω τους συγγενής μου να τους πω τι συμβαίνει. Ειδοποιήθηκε ο πατέρας μου και του είπαν ότι αν δεν επιστρέψουμε, θα έχει συνέπειες».

Όπως ο ίδιος σημειώνει:

«Μόλις γύρισα πίσω, μου έβαλαν τιμωρία στο υπόγειο στις αποθήκες. Ήμουν σε ένα σπίτι στην Πιπίνου στο υπόγειο που είχε ρουχισμό, τρόφιμα, χαρτικά και έκανα τον αποθηκάριο. Τις πρώτες μέρες ήμουν με τα ίδια ρούχα, βρομούσα, μέχρι που τους παρακάλεσα να αλλάξω».

Σχετικά με τα όσα έχουν ακουστεί για παράνομες υιοθεσίες, λέει:

«Ήξερα δύο παιδιά, αδέρφια, που τα έδωσαν σε διαφορετικές ανάδοχες οικογένειες».