Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
Kivotos_kalamata
Ελλάδα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Παράνομη η δομή στην Καλαμάτα - Λειτουργούσε χωρίς άδεια

Φέρεται να είχαν επισημάνει στους υπεύθυνους ότι έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει νομότυπα, αλλά ουδείς ασχολήθηκε

Χωρίς άδεια λειτουργίας βρίσκεται η δομή φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα . Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Θέμης Κανελλόπουλος, στο «Live News», παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οργάνωση, απ’ ό,τι φαίνεται ουδείς αρμόδιος ασχολήθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της εν λόγω δομής.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε, ύστερα από επικοινωνία που υπήρξε μαζί του από την εκπομπή, και ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται πως η δομή στην Καλαμάτα αποτελεί δωρεά της οικογένειας Καρέλια.

Παράλληλα, ο Θέμης Κανελλόπουλος παρουσίασε και το έγγραφο που είχε στείλει ο δήμος Καλαμάτας προς την «Κιβωτό», προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για την έκδοση της άδειας. Ωστόσο, η μη κυβερνητική οργάνωση δεν υπάκουσε ποτέ στις εκκλήσεις των φορέων.

Ο λόγος που ουδείς προέβη σε λουκέτο της δομής είναι, όπως λένε, επειδή φιλοξενούνταν παιδιά και δεν ήθελαν να μείνουν στο δρόμο.