Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με σκοπό να βρεθεί μια λύση για το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στη σύσκεψη για την Κιβωτό του Κόσμου συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου που έχει στην αρμοδιότητά της τις δομές.

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι πρώτιστο μέλημα είναι η προστασία των παιδιών που μένουν στις συγκεκριμένες δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Ανακοινώσεις θα γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Η επόμενη μέρα για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα για την Κιβωτό, ανώτερη κυβερνητική πηγή τόνισε στο protothema.gr ότι η κυβέρνηση θα περιμένει πρώτα την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, καθώς δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ως ύστατο σενάριο και με δεδομένη τη βούληση για προστασία των παιδιών, στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι και η αντικατάσταση της υφιστάμενης διοίκησης από ένα προσωρινό διοικητικό σχήμα, αποτελούμενο από δημοσίους λειτουργούς.

Όσο, πάντως, η δικαστική έρευνα παραμένει ανοιχτή και δεν υπάρχει δίωξη, είναι δύσκολο να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο ενός μόνιμου ελεγκτικού σχήματος για την Κιβωτό, με δεδομένες τις καταγγελίες, οι οποίες μπορεί το επόμενο διάστημα να πολλαπλασιαστούν, όσο τα στόματα ανοίγουν.