Ήταν μία από τις γυναικοκτονίες που φούντωσαν τη φλόγα του metoo, αλλά κυρίως ήταν ένα κορίτσι που «έφυγε», θύμα μιας αρσενικής πολυτοξικότητας, και δυο γονείς που έχασαν το παιδί τους. Στο δικαστήριο της Σύρου, ο πατέρας και η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς αναβιώνουν τον εφιάλτη, όπως και οι φριχτές στιγμές του θανάτου της. Δολοφονήθηκε βάναυσα στη Φολέγανδρο από τον τότε σύντροφό της. Η δίκη του 30χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου συνεχίστηκε και την Πέμπτη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν φίλοι και συγγενείς της άτυχης κοπέλας.

Είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Μόλις είχε ανοίξει τα φτερά της και πήγε τις πρώτες της διακοπές το περσινό καλοκαίρι με το αγόρι της στη Φολέγανδρο. Πάνω σε καβγά, εκείνος την έσπρωξε από γκρεμό και την άφησε να ξεψυχήσει σε βραχώδη ακτή.

Οι γονείς της Γαρυφαλλιάς ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με το δολοφόνο του παιδιού τους. Ο πατέρας συγκλονίζει.

«Ζούμε πάλι από την αρχή αυτήν τη δολοφονία, είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, θέλουμε την παραδειγματική του τιμωρία. Δεν επιτρέπεται αυτοί οι άνθρωποι να είναι καλοντυμένοι, τα παντελόνια δεν είναι γι’ αυτούς, πρέπει να φοράνε ριγέ φόρμα και να είναι ξυρισμένοι γουλί για μένα» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του θύματος.

«Αυτός δεν είναι άνθρωπος. Είναι κτήνος. Είναι κάτι άλλο. Η Γαρυφαλλιά ήταν ένα παιδί που δεν θα ήταν βάρος γι’ αυτή την κοινωνία. Θα έκανε κάτι πολύ ωραίο, πολύ μεγάλο και μέσα από την επιστήμη της. Κι αυτός ο άνθρωπος της το στέρησε αυτό. Και θα είναι ένα κατακάθι. Τι θα έχει να δώσει και γιατί να βγει από τη φυλακή;» δήλωσε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

Στο πλευρό της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, ανάμεσά τους και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.