Δεν είναι η πρώτη χρονιά στη χώρα μας κατά την οποία το αντιγριπικό εμβόλιο θα χορηγείται χωρίς της προϋπόθεση της συνταγογράφησής του, αλλά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) βρήκε αφορμή για αντιπολιτευτική μουρμούρα, καθώς, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αντίθεσή του στην πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η οποία σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνον να διευκολύνει τους πολίτες στην προσέλευσή τους στον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Κι εκεί που περιμέναμε ο ΠΙΣ να μας εξηγήσει γιατί είναι τόσο απαραίτητη, κατά τη γνώμη του, η συνταγτογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου, ο ΠΙΣ μας «εξηγεί» απλώς και αορίστως ότι η συνταγογράφηση αποτελεί «μέρος της ιατρικής εξέτασης».

Συγκεκριμένα ο ΠΙΣ αναφέρει -μεταξύ άλλων- σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό:

«Την αντίθεσή του στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου, την οποία εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, καθώς θεωρεί ότι δεν οφείλεται σε αυτήν το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών. Η συνταγογράφηση δεν αποτελεί αυτόνομη πράξη αλλά μέρος της κλινικής εξέτασης. Ο ΠΙΣ τονίζει την ανάγκη του ετήσιου αντιγριπικού εμβολιασμού για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών, τους χρόνια και σοβαρά πάσχοντες και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους ή διαμένουν σε κλειστές δομές. Πέρα από τις ευπαθείς ομάδες, το αντιγριπικό εμβόλιο συνίσταται και για όλο τον πληθυσμό με σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού».