Μετά την πρόσφατη διακοπή της, η δίκη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο ξεκίνησε ξανά την Πέμπτη 17/11 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης του φρικτού εγκλήματος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας περίπου στις 7:30, το πρωί της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος, που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Και αυτό διότι σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου και την εισαγγελική πρόταση, ο δράστης της δολοφονίας είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του.

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί τόσο για τη μεταφορά του δράστη, όσο και για την εξέλιξη της δίκης, έχουν φτάσει στην Σύρο δυνάμεις της αστυνομίας και από άλλες περιοχές, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση.

Από την πλευρά τους, οι γονείς της Γαρυφαλλιάς ζητούν δικαίωση για τη δολοφονία της κόρης τους.

«Είναι πολύ δύσκολη ημέρα, ζούμε από την αρχή την δολοφονία. Θέλουμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Δεν πρέπει να βγει αυτός ο άνθρωπος έξω από τη φυλακή. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα με κοστούμι και ζελέ και ήθελα να του ορμήξω και ο δικαστής με έβγαλε από την αίθουσα. Τα παντελόνια δεν είναι γι αυτούς τους φονιάδες, θα έπρεπε να είναι με ριγέ στολή», είπαν χαρακτηριστικά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρίσκεται και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους γονείς του θύματος.



*Πληροφορίες: cyclades24.gr